Valioliigan puolustava mestari Liverpool on kärsinyt tällä kaudella useista tärkeiden pelaajien loukkaantumisista. Erityisesti vammat ovat koetelleet toppariosastoa, sillä sekä Virgil van Dijk että Joe Goméz joutuivat jo kauan sitten polvivammojen vuoksi pitkiksi ajoiksi sivuun. Tammikuun loppupuolella loukkaantui myös Joel Matip, joten topparihankinnan tarve kävi ilmeiseksi.

Aivan siirtoikkunan takarajalla Liverpool tekikin kaksi topparikiinnitystä, kun se vahvistui Schalkesta värvätyllä Ozan Kabakilla ja Prestonista saapuneella Ben Daviesilla. The Athleticin mukaan Liverpoolista oltiin kuitenkin ennen Kabakin hankintaa yhteydessä myös Barcelonaan.

The Athleticin mukaan Liverpool harkitsi lyhyen aikaa vahvistuksekseen Barcelonan ranskalaistoppari Samuel Umtitia. Hän oli kuitenkin itse haluton siirtoon, joten suunnitelma tyssäsi heti alkuunsa.

[readmore from=Umtiti-Samuel]

Useista loukkaantumisista urallaan kärsinyt Umtiti on toipunut pelikuntoon ja on pelannut viimeisen kuukauden sisällä neljä kertaa Barcelonan avauskokoonpanossa. Vastuuta voi olla kevään aikana luvassa lisääkin Ronald Araújon loukkaannuttua sunnuntaina.

Kesällä 2016 Barcelonaan siirtyneen Umtitin sopimus kattaa vielä seuraavatkin kaksi kautta. Transfermarkt arvioi ranskalaisen nykyiseksi markkina-arvoksi kymmenen miljoonaa euroa.