Real Madrid palasi vakuuttavasti voittojen tielle lauantaina, kun se kaatoi La Ligassa myöhäisillan kamppailussa Alavesin vieraskentällä lukemin 4-1. Madridilaiset olivat hävinneet kaksi Cup-kamppailua, sekä pelanneet Osasunan kanssa tasan viimeisimmissä otteluissaan ennen lauantaita.

Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane ei ollut joukkueen mukana, sillä ranskalaisella todettiin koronavirustartunta aiemmin tällä viikolla. Vetovastuussa oli Zidanen aisapari David Bettoni.

Vieraat hallitsivat selvästi avausjakson tapahtumia, ja madridilaiset siirtyivätkin kamppailussa johtoon vartin pelin jälkeen. Toni Kroosin kulmapotku tavoitti Casemiron pään, ja brasilialainen puski pallon verkon perukoille.

Los Blancos jatkoi painostusta myös avausmaalin jälkeen, ja paikkoja siunaantui varsinkin Karim Benzemalle. Ranskalaiskärki tuhlasi muutaman mahdollisuuden ennen kuin lopulta 41. minuutilla hän viimeisteli upeasti vieraiden toisen osuman.

Valkopaidat iskivät vielä kertaalleen avausjaksolla Benzeman osuman jälkeen. Kroosin upea läpisyöttö tavoitti pystyyn juosseen Eden Hazardin, joka karkasi kotijoukkueen puolustukselta ja viimeisteli varmasti taululle lukemiksi 0-3.

Kolme vaihtoa puoliajalla tehnyt kotijoukkue tuli toiselle jaksolle pirteämmällä ilmeellä, ja se iski kavennusosuman 59. minuutilla erikoistilanteesta, kun Joselu puski Lucas Perezin antaman vapaapotkun verkkoon.

Kamppailun lopullinen ratkaisu nähtiin kuitenkin 70. minuutilla, kun Benzema iski illan toisen osumansa komealla laukauksella alakulmaan. Osuma jäi lopulta kamppailun viimeiseksi.

Voitolla Real Madrid vankisti asemiaan sarjataulukon toisella sijalla. Matkaa paikallisvastustaja Atleticoon on neljä pistettä, joka tosin on pelannut kaksi ottelua vähemmän.