Dramaattinen voitto! Jyrän alla ollut Granada viimeisteli murhaavasti ja kaatoi Real Sociedadin

Granada nousi toden teolla mukaan La Ligan viimeisten kierrosten taisteluun europelipaikoista, kun se kukisti kilpakumppani Real Sociedadin monien käänteiden jälkeen vieraissa 3−2.

Voitollaan Granada nousi pisteen päähän Real Sociedadista, joka pitää tällä hetkellä hallussaan seitsemättä sijaa, joka oikeuttaa Eurooppa-liigan karsintapaikkaan.

Lopputulos oli pelin tapahtumiin nähden melkoinen yllätys, sillä baskiseura Real Sociedad hallitsi kamppailua mielin määrin. Se piti palloa 67 prosenttia ottelusta, laukoi 13 kertaa ja maalintekoyrityksetkin kirjattiin isännille 19−4.

Granadan viimeistely oli kuitenkin murhaavan tehokasta, sillä se laukoi pelissä kolmesti ja onnistui yhtä monta kertaa maalinteossa.

Granada johti peliä tauolla jo 2−0, kun Antonio Puertas ja veteraanihyökkääjä Roberto Soldado onnistuivat iskemään maalit vierailijoille.

Real Sociedadin Mikel Merino kavensi pelin 2−1:een heti toisen jakson alkajaisiksi. Tasoitusmaali syntyi 83. minuutilla, kun loistokauden pelannut Mikel Oyarzabal teki kymmenennen osumansa tämän kauden La Ligassa.

Granadan portugalilaispuolustaja Domingos Duarte ratkaisi pelin baskien kiristä huolimatta 88. minuutilla. Ottelussa pelattiin pitkään lisäaikaa, mutta Granada piti lopulta pintansa ja nappasi tärkeät kolme pistettä.

Molemmilla joukkueilla on kautta jäljellä kolme ottelua.