Napoli ja Barcelona kohtasivat toisensa tiistai-iltana San Paololla Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa.

Ottelu päättyi lopulta 1-1 -tasapeliin. Toinen osa pelataan 18. maaliskuuta Camp Noulla.

Barcelona hallitsi palloa tuttuun tapaan avausjaksolla. Napoli puolusti varsin tiiviisti ja yritti iskeä mahdollisimman nopeasti vastaan. Barcelona sai avausjaksolla pallonhallinnastaan huolimatta yhden potentiaalisen maalipaikan aikaan, mutta Leo Messin laukaus painui maalin yli.

Napoli siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla. Viime aikoina pirteästi Gennaro Gattuson alaisuudessa pelannut Napoli nappasi johtoaseman Dries Mertensin upean viimeistelyn ansiosta. Piotr Zielinski syötti taustalta boksin rajalle juosseelle Mertensille ja belgialainen laukoi komeasti isännät johtoon.

Toisella jaksolla Barcelona otti entistä enemmän pelin haltuunsa ja nosti prässitasoaan. Se aiheutti Napolille ongelmia pelinrakenteluvaiheessa ja Barcelona kykeni jatkuvasti riistämään pallon takaisin itselleen.

Antoine Griezmann toi Barcelonan tasoihin toisen jakson alussa. Sergio Busquets läpäisi hienolla syötöllään Napolin puolustuslinjan ja Nélson Semedo syötti maalin eteen juosseelle Griezmannille, jolla oli helppo työ ohittaa David Ospina.

Barcelona joutuu pelaamaan toisen osan ilman Sergio Busquetsia ja Arturo Vidalia. Busquets sai toisella jaksolla varoituksen, joka pitää espanjalaisen sivussa toisesta osasta. Vidal sen sijaan sai kaksi keltaista korttia samasta tilanteesta. Ensin keskikenttäpelaaja taklasi isäntien pelaajaa, jonka jälkeen oli hetken tukkanuottasilla Mario Ruin kanssa. Tuloksena punainen kortti ja aikaisempi kävelymatka kohti San Paolon pukukoppeja.