Ranskalainen Olympique Lyon on edelleen mukana Mestarien liigan pudotuspeleissä, ja neljännesvälierien avausosassa se voittikin Juventuksen 1-0. Ensi kaudella Lyonia ei kuitenkaan vaisun sarjakauden johdosta europeleissä nähdä, ellei se sitten mene ja voita koko Mestarien liigaa.

Huhujen perusteella Lyonissa tuntuvat kesällä ovet käyvän. Joukkueen kapteeni Memphis Depay on jo vihjaillut lähtöhaluistaan, ja lupaava 21-vuotias Houssem Aouar on yhdstetty Valioliigan kärkiseuroihin. Ranskalaisen L’Équipen mukaan lähtökuopissa on nyt myös 24-vuotias laitalinkki Bertrand Traoré.

Ranskalaislehden mukaan 52 ottelua Burkina Fason A-maajoukkueessa pelannut Traoré toivoo siirtoa nimen omaan La Ligaan. Miehestä on kiinnostunut etenkin Real Betis, joka hankki viime kesänä niin ikään Lyonista Nabil Fekirin. Tarjouksia on tullut tiettävästi myös Sevillasta ja Valenciasta. Real Betisin kausi on mennyt alakanttiin, mutta Sevillassa ja Valenciassa europelejä olisi mahdollisesti luvassa ensi kaudellakin.

Tällä kaudella Bertrand Traoré on pelannut Lyonissa kaikissa kilpailuissa 34 ottelua. Näissä hän on tehnyt neljä maalia ja antanut viisi maalisyöttöä.

Traoré pelaa mieluiten oikeana laitalinkkinä. Hän on pelannut urallaan aiemmin muun muassa Chelseassa ja Ajaxissa. Lyon osti Traorén kesällä 2017 kymmenen miljoonan euron siirtosummalla.

Ensimmäisellä kaudellaan Lyonissa Traoré teki 18 maalia ja antoi seitsemän maalisyöttöä. Tällä kaudella Traoré on ajautunut rotaatioon, joskin myös avauskokoonpanosta paikka on löytynyt usein.

Lähde: Transfermarkt