Schalken osto-optio Barcelonan lainamieheen vanheni – uusi laina epätodennäköinen

© Kuva: Getty Images

20-vuotias Jean-Clair Todibo siirtyi tammikuun siirtoikkunassa lainasopimuksella Schalkeen. Ranskalaistoppari on pelannut Schalken paidassa kahdeksan bundesliigaottelua, mutta ei ole kokenut vielä yhtään voittoa. Vastuuta on tullut paremmin kuin Barcelonassa, mutta näyttää siltä, että Todibon aika Saksassa voi jäädä lyhyeksi.

Varmaa on ainakin jo se, että osto-optiotaan Schalke ei käytä. Schalken urheilujohtaja Jochen Schneider vahvisti maanantaina, että lainasopimukseen kirjattu osto-optio vanheni toukokuun lopussa.

– Takaraja tuli vastaan eilen. Meillä ei ole enää osto-optiota, Schneider kommentoi Westdeutsche Allgemeine -lehdelle.

Schalke olisi tiettävästi voinut lunastaa Todibon omakseen 25 miljoonalla eurolla. Koronakriisin poikimien talousvaikeuksien takia pelaajan ostamisesta tuli kuitenkin käytännössä mahdotonta.

Teoriassa on edelleen mahdollista, että Schalke sopii Barcelonan kanssa uudesta lainasopimuksesta. Tätä ei kuitenkaan pidetä todennäköisenä, sillä Todibosta ovat kiinnostuneita monet muutkin seurat.

Schalke-leirissä tunnelmat ovat tällä hetkellä melko synkät siksikin, että joukkue ei ole voittanut ainuttakaan sarjapeliä 11 otteluun. Se on hävinnyt kaikki neljä koronatauon jälkeistä peliään.

Lähde: Transfermarkt