La Ligan puheenjohtaja väittää: Leo Messi ei poistunut Barcelonasta taloudellisten syiden vuoksi – ”Tiedän sen varmuudella”

© Kuva: Getty Images

Katalonialaislehti Sport haastatteli La Ligan puheenjohtajana toimivaa Javier Tebasia.

Tebasin mukaan Leo Messin lähtö Barcelonasta ei johtunut taloudellisista syistä, vaikka Barcelonan seurajohto niin väittääkin.

Barcelonan seurajohdon mukaan seura ei kyennyt rekisteröimään Messin sopimusta talousvaikeuksien vuoksi. Barcelonan palkkabudjetti oli liian suuri.

– Puhuin Joan Laportan ja Barcelonan seurajohdon kanssa siitä puhelimitse. He etsivät vaihtoehtoja. En usko sen olleen taloudellinen kysymys. En voi arvioida sitä, jos ja kun kyseessä oli muusta johtuva päätös. Uskon näkevämme ensi kaudella tarkat luvut Barcelonan taloustilanteesta. Sitten tiedämme, olisiko Messi voinut jäädä Barcelonaan. Asiat ovat sanottava miten ne ovat. Kunnioitan Barcelonan päätöstä, Tebas viittasi Messin lähtöön.

– Tiedän varmuudella, että kyseessä ei ole taloudellisista syistä johtuva päätös, Tebas vakuutti.

Barcelonan seurajohto ei suostunut allekirjoittamaan La Ligan tekemää CVC-sopimusta, jonka avulla seura olisi saanut yli 250 miljoonaa euroa korjatakseen taloustilannettaan edes hieman. Tebasin mukaan Barcelona oli jo suostunut sopimukseen, mutta vetäytyi pois, kun Real Madrid ei suostunut siihen.

– Jos Laporta oli päässyt yhteisymmärrykseen Messin kanssa sopimuksesta, johtui se siitä, että hän oli hyväksynyt CVC-tarjouksen. Hän oli sen kannalla yli kuukauden ajan. Sen vuoksi Laporta sanoi jatkuvasti, että Messin sopimusneuvottelut sujuvat hyvin. Lisäksi Laporta soitti minulle kesällä kahdesti kysyäkseen, voisiko CVC-sopimuksen tehdä aiemmin, sillä Messi oli hermostumassa, kun pelaajasopimusta ei voitu allekirjoittaa, Tebas paljasti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.