Murskaavaa kritiikkiä La Liga -pomolta! Syyttää Superliigaa suunnittelevia tahoja ahneiksi: ”Kuvottavaa, katastrofi jalkapallolle”

© Kuva: Getty Images

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas kertoi englantilaislehti The Sunin haastattelussa olevansa äärimmäisen pettynyt Euroopan Superliigaa suunnitteleviin tahoihin.

Toinen englantilaislehti The Times julkaisi aiemmin tietoja Euroopan suurseurojen suunnitelmista luoda maanosaan uusi huipputurnaus, jossa on mukana 15 perustajaseuraa ja viisi muuten mukaan pääsevää joukkuetta.

Tebas on esittänyt aiemmin kritiikkiä erityisesti Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérezille, jonka kanssa Tebasilla on tunnetusti kylmät välit. Sunin haastattelussa osansa saavat myös englantilaiset sekä FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino.

Tebas ei säästellyt sanojaan. Hän kuvaili Superliigaa koskevia suunnitelmia ”kuvottaviksi”.

− Se olisi katastrofi jalkapallolle, se tuhoaisi koko ekosysteemin ja tasapainon eurooppalaisessa huippujalkapalloilussa, Tebas sanoi.

Tebas syytti Pérezin ja Infantinon lisäksi erityisesti Manchester Unitedin ja Liverpoolin omistajia.

− Tämä koko salamyhkäinen projekti alkoi Infantinon ja Pérezin ideoista, mutta myös Glazerit ja Liverpool ovat olleet aktiivisia ja kokoustaneet asiasta, Tebas jatkoi.

Tebas on ollut koko ajan ajatusta vastaan. La Liga ja muut kansalliset sarjat pyörisivät Superliigan rinnalla viikonloppuisin, ja Superliiga tulisi Mestarien liigan tilalle arkipäiville. Superliigassa olisi kuitenkin enemmän pelejä, joten cupien otteluohjelmat voisivat kutistua.

− He yrittivät pitää asian salassa, mutta sitten tarinoita on alkanut vuotaa julki viime lokakuun jälkeen, Tebas totesi.

Superliigaa ajavat henkilöt ovat puhuneet julkisesti siitä, että jalkapallon pitää lajina muuttua ja luoda itseään uudelleen erilaisin tuorein ideoin. Tebasin mukaan todellinen syy on vain ja ainoastaan raha.

− Onko kyse ahneudesta? Asian voi muotoilla miten haluaa, mutta jostain sellaisesta on kyse, Tebas latasi.

− Superliiga pilaa Mestarien liigan, ja sitä he yrittävätkin. Mestarien liiga katoaa, siitä tulevat rahat katoavat. He haluavat tuotot omiin taskuihinsa, Tebas päätti.

LUE MYÖS:
– Real Madridilla suuria suunnitelmia – näin seura aikoisi hyötyä Superliigan rahoista
– The Times julkaisi Euroopan Superliigan mullistavat suunnitelmat – Barcelona ja Real Madrid erityisasemassa?


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.