Englantilaislehti The Times on saanut käsiinsä 18-sivuisen Euroopan Superliigaa koskevan suunnitelman, josta paljastuu mielenkiintoisia asioita eurooppalaisen huippujalkapalloilun tulevaisuuden kannalta.

Euroopan Superliiga on jakanut mielipiteitä, ja Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA ovat ehdottomasti ideaa vastaan. Euroopan suurseurat toivovat Superliigan korvaavan Mestarien liigan. Projektia on ajamassa erityisesti Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez.

The Timesin mukaan Superliigaan osallistuisi kolme joukkuetta La Ligasta. Seurat jatkaisivat myös La Ligassa, mutta Superliigan pelit olisivat ottelukalenterissa keskellä viikkoa, kun Espanjan pääsarjaa pelataan pääosin viikonloppuisin.

Superliigassa pelaisi suunnitelman mukaan 20 joukkuetta, joista 15 olisi perustajajäseniä. Perustajista kolme olisi espanjalaisia. Voidaan olettaa, että Barcelonan ja Real Madridin ohella mukaan kaavaillaan Atlético Madridia.

Turnauksen rahoittajaksi odotetaan yhdysvaltalaista suurpankki JPMorgan Chasea, joka rahoittaisi Superliigan joukkueita 3,5 miljardilla eurolla. Nämä rahat jaettaisiin 15 perustajajäsenen kesken.

Lisäksi turnauksen televisiointi- ja mainosrahoja jaettaisiin seuroille siten, että kolmasosa potista (32,5 prosenttia) menisi turnauksen perustaville 15 seuralle. Toinen kolmasosa (32,5 prosenttia) jaettaisiin kaikkien joukkueiden kesken. Viidesosa potista (20 prosenttia) jaettaisiin menestyksen perusteella ja loput 15 prosenttia jaettaisiin riippuen seurojen osuudesta turnauksen markkinoinnissa.

Turnauksessa olisi kaksi kymmenen joukkueen lohkoa. Samassa lohkossa keskenään olevat joukkueet kohtaisivat toisensa sekä kotona että vieraissa. Molemmista lohkoista jatkoon etenisi neljä joukkuetta pudotuspelivaiheeseen.

Suunnitelmissa on myös mielenkiintoinen yksityiskohta, joka koskee Barcelonaa ja Real Madridia. Näitä seuroja koskee lisäpykälä, jonka mukaan ne saisivat 27 miljoonan punnan eli noin 30 miljoonan euron ylimääräisen summan osallistuessaan Superliigaan.