David Silva on huomannut lyhyessä ajassa Valioliigan ja La Ligan erot: ”Minun on taas totuteltava siihen”

© Kuva: Getty Images

Espanjan A-maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja David Silva palasi tänä kesänä kymmenen vuoden tauon jälkeen kotimaahansa, kun hän jätti Manchester Cityn ja siirtyi Real Sociedadiin.

Silva, 34, ilmoitti jo ennen viime kautta, että se jää hänen viimeisekseen Cityssä. Siitä käynnistyi hurja taistelu hänen allekirjoituksestaan. Silvalla riitti ottajia ympäri maailman, ja pitkään näytti jo lähes satavarmalta, että hän siirtyy Italiaan Lazion riveihin, mutta lopulta hän suuntasi baskiseura Sociedadiin.

Manchesterissa Silva voitti lähes kaiken ja nousi suureksi seuralegendaksi. Hänelle ollaan jopa pystyttämässä patsasta Cityn stadionin ulkopuolelle.

Silva myönsi The Timesin haastattelussa, että hänen on jälleen totuteltava espanjalaiseen jalkapalloon vietettyään vuosikymmenen Englannissa, missä juoksuvoima ja fyysisyys ovat isommassa osassa.

– Me harjoittelemme täällä enemmän kuin Cityssä. Manchesterissa meillä ei välillä ollut edes aikaa siihen otteluruuhkan takia.

– Olen pelannut Real Sociedadissa neljä ottelua ja saanut kaksi keltaista korttia. Ehkä minulla on ongelma tuomarien kanssa ja minun on taas totuteltava siihen [espanjalaiseen jalkapalloon].

Silva pelasi Manchester Cityssä 436 ottelua ja voitti 11 pokaalia. Kuva: Getty Images

Silvan mukaan asiat tapahtuivat vauhdilla, kun Sociedad osoitti kiinnostuksensa häneen.

– Se kaikki kävi todella nopeasti. Real Sociedad soitti minulle, ja se tuntui minusta mahtavalta vaihtoehdolta.

– Tämä seuraa tekee niin hyvää työtä. He suhtautuvat tähän vakavasti, he tekevät töitä nuorten pelaajien kanssa ja heillä on peli-idea, joka sopii minulle.

Silvan rakkaus jalkapalloa kohtaan syttyi hänen synnyinkaupungissaan Arguineguínissä. El Mago aikoo palata Kanariansaarille viettämään eläkepäiviään, mutta viimeiset pelivuotensa hän viettänee muualla kuin kotikaupungissaan.

– En ole varma, voinko päättää urani Arguineguínissä… He pelaavat tekonurmella, jalkani eivät kestä sitä enää.

– Tosin näen itseni managerina, joka organisoi joukkueen ruokailut. Sitä voisin tehdä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.