Sport: Real Betisistä tulossa mini-Barca: haluaa peräti kuusi pelaajaa Barcelonasta

© Kuva: Getty Images

Real Betis hamuaa puoli tusinaa pelaajaa Barcelonasta. Asiasta kertoo Sport.

Alkajaisiksi Betis haluaa jatkaa Carles Aleñán lainaa yhdellä kaudella. Tammikuussa Betisiin lainattu 22-vuotias keskikenttämies on saanut andalusialaisseurassa vastuuta 15 ottelussa yhteensä 908 minuutin verran. Se vastaa noin kymmentä täyttä ottelua.

Ihan yksinkertaista Betisin toiveen toteuttaminen ei ole, sillä Sportin tietojen mukaan Barcelona on saanut useampia tarjouksia Aleñásta. Toisaalta jos lainaa jatkettaisiin, poistaisi se samalla sopimustekniset ongelmat tämän loppukauden osalta. Nykyinen laina kun päättyy 30. kesäkuuta, jolloin poikkeuksellinen kausi on vielä kesken. Keskeytynyttä La Ligaa ollaan jatkamassa 11:s tai 12. kesäkuuta.

Toinen Betisin hamuama pelaaja on Júnior Firpo, jonka juuri Betis myis Barcelonaan 18 miljoonalla eurolla viime kesänä. Betisissä ollaan tietoisia siitä, ettei Firpo ole täysin vakuuttanut Barcassa. 23-vuotias vasemman laidan pelaaja on saanut vastuuta 17 ottelussa, ja Barcelonaa voisi kiinnostaa lähettää Firpo kasvamaan korkoa muihin maisemiin.

Betisiä kiinnostaa Sportin mukaan nimenomaan lainaaminen, ei osto. Barca taas kaipaa kipeästi käteistä, joten Firpokin on tiettävästi myytävänä, jos hyvä tarjous osuu kohdalle.

Kolmas mainittu nimi on Riqui Puig, joka on hieman jäänyt puun ja kuoren väliin Barcelonassa. Barca B:n pelit kolmannella sarjatasolla eivät enää tarpeeksi kehitä 20-vuotiasta keskikenttäpelaajaa, mutta edustusjoukkueessa vastuuta ei tule. Betis voisi tarjota lainan muodossa peliaikaa, jota Puig kovasti kaipaisi.

Sportin mukaan epävirallisissa yhteyksissä Betis on myös tiedustellut Ansu Fatin, Trincãon ja Pedrin saatavuutta.

Fati löi itsensä viime kaudella läpi. 17-vuotias hyökkääjä on saanut tällä kaudella vastuuta 24 ottelussa, mutta peliaika voi vähentyä merkittävästi, kun Ousmane Dembélé ja Luis Suárez kuntoutuvat, ja mikäli Barcelona hankkii Internazionalesta Lautaro Martínezin. Sikäli lainapesti johonkin pienempään seuraan voisi taata myös Fatille kehityksen jatkumisen.

Trincão ja Pedri ovat nimiä, jotka eivät ole vielä Barcelona-paidassa esiintyneet. 20-vuotias Trincão siirtyy Bragasta Barcelonaan periaatteessa 1. heinäkuuta – tai kun nykyinen kausi on ohi. Siirtosummaksi on jo aiemmin sovittu 31 miljoonaa euroa.

Tällä kaudella Trincão on pelannut portugalilaisen Bragan paidassa 30 ottelua ja iskenyt tehot 7+9.

Pedrillä on Fatin tavoin ikää vasta 17 vuotta. Pedrikin siirtyy virallisesti Barcelonaan tänä kesänä, vaikka siirto on sovittu jo aikaa sitten. Barca maksaa Las Palmasille viiden miljoonan euron korvauksen.

Tällä kaudella Pedri on pelannut Las Palmasin paidassa 26 ottelua Segundassa ja yhden Copa del Reyssä. Tehoja on syntynyt kolmen maalin ja neljän maalisyötön verran.

Sportin tietojen mukaan sekä Trincão että Pedri osallistuvat Barcelonan harjoitusleirille. Sen sujuminen määrittelee, onko kaksikolle tilaa Barcan edustusjoukkueessa vai lähetetäänkö heidät ensi kaudeksi johonkin lainalle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.