Ei viittä ilman kuudetta? Sevillan valmentaja toppuuttelee: ”Tämä voitto toi meille vasta yhden pelin lisää”

© Kuva: Getty Images

Sevilla selvitti tiensä Eurooppa-liigan puolivälieriin torstaina kaatamalla AS Roman 2-0 (lue raportti). Sevilla on UEFA Cupin ja Eurooppa-liigan historian menestynein seura, sillä se on voittanut kilpailun kaikkiaan viisi kertaa. Kiinnostavasti Sevilla on ollut ennen tätä kautta myös puolivälierissä viisi kertaa. Se on siis edennyt päätyyn asti aina, kun se on nähty kilpailun kahdeksan parhaan joukossa.

Sevilla kohtaa tiistaina pelattavassa puolivälierässä englantilaisen Wolverhamptonin. Tätä pidemmälle Final Eight -turnauksen myöhempiin vaiheisiin Sevillan valmentaja Julen Lopetegui ei halunnut vielä tähyillä.

– Olemme tyytyväisiä, sillä joukkue pelasi mahtavan ottelun. Puolustimme hyvin ja hyökkäsimme hyvin sellaista joukkuetta vastaan, jota ei oltu voitettu moneen otteluun, Lopetegui myhäili pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Emme vielä ajattele loppuottelua. Tämä voitto antoi meille vain oikeuden pelata seuraavalla kierroksella, ei mitään muuta. Nyt siis keskitymme vain seuraavaan otteluun.

– Tilasto (toim. huom. se, että Sevilla on voittanut Eurooppa-liigan aina puolivälieriin selvittyään) ei merkitse minulle yhtään mitään. Voitimme tämän ottelun loistavalla tavalla ja onnistuimme vaikeassa tehtävässä pitää maalimme puhtaana. Mitään muuta emme ole vielä voittaneet.

Ottelun voittomaalin teki näyttävällä tavalla laitapuolustaja Sergio Reguilón, jonka upea kausi on saanut lukuisat Euroopan suurseurat kiinnostumaan. Reguilón ei kuitenkaan vaivannut huhuilla päätään, vaan haluaa päättää tämän kauden mestaruuteen.

– Nautimme ottelusta suuresti ja haluamme katsoa eteenpäin. Jätimme kentälle kaikkemme, Reguilón hehkutti.

– Tämän joukkueen kanssa voi saavuttaa suuria. Olemme ylpeitä pelaamastamme ottelusta. Puolivälierätkö? Haluamme voittaa koronavirus-Eurooppa-liigan. Haluamme pelata finaalissa ja voittaa sen.

AS Romalle tappio merkitsi sitä, että se pelaa ensi kaudella Eurooppa-liigassa Mestarien liigan sijaan. Roman portugalilaisvalmentaja Paulo Fonseca myönsi pelin jälkeen suoraan Sevillan paremmuuden.

– Olen erittäin pettynyt. Ansaitsimme tappiomme, sillä Sevilla on tällä hetkellä meitä parempi joukkue. He pelasivat paljon paremmin, ja meidän on hyväksyttävä heidän paremmuutensa.

– Heitä vastaan oli vaikeaa pelata. Päävastuu kuuluu ilman selittelyjä minulle, mutta tosiasia on, että Sevilla oli parempi.

Vielä paljon suorasanaisempi oli täydet minuutit ottelussa pelannut bosnialaiskärki Edin Dzeko.

– En pitänyt pelissämme mistään. Emme olleet pelissä sisällä missään vaiheessa, ensimmäisestä minuutista viimeiseen. Sevilla hotkaisi meidän joka-alueella, valmennuksesta otteluun valmistautumiseen, Dzeko sanoi Sky Sportille.

– Sevilla prässäsi meitä, kun me halusimme rakentaa peliä puolustuksesta. Emme pystyneet siihen. Luulen, ettemme ymmärtäneet, kuinka vaikeaa oli päästä pallon kanssa eteenpäin puolustuksesta. Me yritimme sitä, muttemme ikinä päässeet lähelle vastustajan maalia.

– Jos katsomme tätä peliä, olemme kaukana Euroopan huipulta. Meidän kaikkien on kysyttävä itseltämme jotain. Joidenkin pitää kysyä itseltään, miksi näin kävi. Minä olen pettynyt, koska emme pelanneet hyvää ottelua, Dzeko päätti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.