Monet varmasti tietävät, että Sevilla on Eurooppa-Liigan ja UEFA Cupin historian menestyksekkäin seura. Sevilla on voittanut kilpailun viidesti, kun lähimmät uhkaajat Liverpool, Juventus, Internazionale ja Atlético Madrid ovat pystyneet kolmeen mestaruuteen.

Kaikkein hurjinta vauhtia Sevilla piti vuosina 2014-2016, kun se voitti kilpailun kolmesti putkeen. Viimeisellä kahdella kaudella Sevilla kävi vierailemassa Mestarien liigan puolella, mutta täksi kaudeksi se palasi jälleen itselleen tutumpaan ympäristöön.

Kun Sevilla voitti keskiviikkona Lazion 2-0, pudottaen italialaiset jatkosta yhteismaalein 3-0, tuli se tehneeksi UEFA Cupin ja Eurooppa-liigan historiaa. Sevilla nimittäin voitti peräti 18. kaksiosaisen otteluparin peräkkäin, ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa. Aiempaa ennätystä piti nimissään Borussia Dortmund, joka voitti UEFA Cupissa 17 perättäistä otteluparia vuosina 1974-1980.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Sevilla es el primer equipo que supera de forma consecutiva 18 duelos a dos partidos en la historia de la Copa de la UEFA.

El Borussia se quedó en 17 entre 1974 y 1980.

Tilaston isä Pedro Martín on laskenut sarjaan mukaan myös Eurooppa-liigan karsintavaiheen, mutta yhtä kaikki, 18 perättäistä voitettua pudotuspelien otteluparia on häkellyttävän kova saldo.

Putki alkaa kesästä 2013, kun Sevilla kukisti karsintavaiheessa montenegrolaisen Mladost Podgorican. Sen jälkeen taipua ovat saaneet vuorollaan Slask Wroclaw, Maribor, Real Betis, Porto, Valencia, Borussia Mönchengladbach, Villarreal, Zenit, Fiorentina, Molde, Basel, Athletic Bilbao, Shakhtar Donetsk, Ujpest, Zalgiris Vilnius, Sigma Olomouc ja viimeksi Lazio.

Sevilla Fútbol Club

@SevillaFC
¡¡¡Un nuevo récord en la @EuropaLeague!!! 🇪🇺🏆

Conocemos el camino y tenemos a quien nos guíe... Espectacular nuestra afición. ¡GRACIAS! 🙌

➡️ bit.ly/2NhXSlx

#vamosmiSevilla #LuchaPorLoQueAmas 💪❤️

Torstaina paikkaa Eurooppa-liigan neljännesvälierässä tavoittelee kolme muuta espanjalaisseuraa. Real Betis isännöi Rennes’tä, Valencia Celticiä ja Villarreal Sporting Lissabonia. Kaikki Eurooppa-liigan ottelut ovat katsottavissa C Moren suoratoistopalvelussa.

19.55 Villarreal-Sporting Lissabon (avausosa 1-0)
19.55 Valencia-Celtic (2-0)
22.00 Real Betis-Rennes (3-3)

Eurooppa-liigan neljännesvälieräparit arvotaan perjantaina kello 14 alkaen.