Suosiiko VAR vain yhtä joukkuetta? Nyt puhuu Barcelonan päävalmentaja

© Kuva: Getty Images

Barcelonan päävalmentaja Quique Setién arvioi, että VAR-videotuomarointijärjestelmää on parannettava jatkossa.

Järjestelmä on saanut osakseen kovaa kritiikkiä viime päivien aikana. Sunnuntain Villarreal-voiton jälkeen esimerkiksi Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu valitti, että La Ligan jatkumisen jälkeen kaikki ratkaisut ovat menneet Real Madridin eduksi.

Samana päivänä Real Madrid oli kohentanut asemiaan sarjakärjessä kaadettuaan Athletic Bilbaon 1–0 rangaistuspotkumaalin turvin.

– En kuullut puheenjohtajan sanomisia, mutta hän kertoi mielipiteensä kunnioittavasti. On tilanteita, jotka vaikuttavat meidän kaikkien mielestä omituisilta – sen suhteen, miten välinettä käytetään. On tiettyjä tapahtumia, jotka tarkistetaan, ja toisia ei, Setién kommentoi Evening Standardin mukaan.

– Meillä on erityinen työkalu, mutta mielestäni sitä ei käytetä yhdenmukaisella tavalla. Tätä pitäisi selkeyttää, koska se on hämmentävää.

– Sitten, kaikki tulkitsevat tapahtumia omalla tavallaan. Jos katsotaan joitakin (tilanteita), pitää katsoa toisiakin. Ja jos ei, hyväksytään erotuomarin ratkaisu niin kuin aiemmin tehtiin.

Setiéniltä kysyttiin myös sitä, uskooko hän, että Real Madrid voisi voittaa liigamestaruuden VAR:n avulla.

– Joskus ratkaisut suosivat yhtä joukkuetta tai toista. Joskus ne menevät oikein ja joskus he tekevät virheitä. On aina joukkue, joka hyötyy, ja toinen kärsii.