Lähde: Barcelona vaihtaa kesällä taas valmentajaa

© Kuva: Getty Images

Barcelona on joutunut La Ligan mestaruustaistelussa takaa-ajajaksi. Se jäi tasapeleihin niin Sevillaa kuin Celta Vigoakin vastaan, ja niin voitosta voittoon marssinut Real Madrid porhalsi ohituskaistaa sarjakärkeen.

Tunnelmat Barcelonassa ovat kiristyneet, eikä joukkueen ilmapiiri tunnu olevan paras mahdollinen. Niinpä ensi kauteen saatetaan lähteä taas uuden valmentajan komennossa. Muun muassa Goalille kirjoittava Rubén Uría on ainakin sitä mieltä, että Quique Setién saa lähteä uusiin haasteisiin kauden päätyttyä.

Urían mukaan Setién ei nauti enää Barcelonan pelaajiston luottamusta, ja niinpä seurajohto on jo päättänyt teiden eroamisesta. Mikäli loppukauden aikana ei koeta radikaalia suunnanmuutosta eikä Barcelona voita vaikkapa Mestarien liigaa, saanee Setién väistyä.

Barcelonan pukukopissa on Goalin mukaan alkanut kiehua. Jotkut pelaajat eivät ymmärrä valmentajan ohjeita, toiset eivät käsitä hänen metodejaan ja suurin osa on pahoillaan Setiénin lehdistötilaisuuksien sanomasta, joissa jotkut pelaajat on asetettu suurennuslasin alle.

Urían mukaan seurajohto on jopa harvinaisen samalla kannalla pelaajiston kanssa. Pettymys on kolmiulotteista. Ensinnäkään Setiénin Barcelonan tulokset eivät vastaa odotuksia, toisekseen joukkueen pelitapa ei ole sitä, mitä toivottiin ja kolmanneksi valmentajan lausunnot eivät ole olleet seuran edun kannalta ihanteellisia.

Vaikka Barcelonalla onkin yhä saumoja jopa tuplamestaruuteen, kokee moni henkilö seurajohdossa, että Ernesto Valverden seuraajan valinnassa tehtiin väärä päätös. Ronald Koeman ja Xavi kieltäytyivät tehtävästä, joten Barca kääntyi Setiénin puoleen. Joukkueen kemia ei kuitenkaan toimi ja tulokset ovat jääneet laihoiksi.

Kesken kauden tuleviin potkuihin Uría ei usko, mutta kauden päätyttyä Setién saa hänen mukaansa lähteä. Uudeksi valmentajaksi saatetaan kysyä toistamiseen Qatarissa valmentavaa seuraikoni Xavia. Toisena vaihtoehtona Goal mainitsee reservijoukkueen valmentajan Francisco García Pimientan.

61-vuotias Setién palkattiin Barcelonan valmentajaksi 13. kesäkuuta. Hänen sopimuksensa on 2,5-vuotinen, eli se kattaa vielä seuraavatkin kaksi kautta.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!