Barcelona esitteli tiistaina Quique Setiénin uutena päävalmentajanaan Camp Noulla.

Setién allekirjoitti työsopimuksensa noin puoli tuntia ennen lehdistötilaisuuden alkua ja kävi myös Camp Noun nurmella kuvauttamassa itsensä seuran paidan kanssa.

Setién kehui potkut saaneen Ernesto Valverden tekemää työtä ja kertoi puhuneensa Valverden kanssa.

– Valverde on ollut mielestäni aina hyvin asiallinen persoona. Arvostan valtavasti hänen tekemää työtä, ajatusmaailmaa ja tapaa tehdä töitä. Olen puhunut hänen kanssaan. Haluan olla yhteydessä hänen kanssaan, koska joukkueessa on nähtävissä paljon asioita, joista pidän, Setién totesi.

– Haluan kiittää häntä siitä, että hän jätti seuran minulle sarjakärjessä. Työttömänä aina uskot saavasi mahdollisuuden seurassa, joka on vaikeuksissa ja alhaalla sarjataulukossa, mutta nyt saimme sarjan kärkipaikalla olevan seuran. Meillä ei ole vaikeuksia pitää vaatimustaso korkealla. Teemme parhaamme Barcelonan eteen.

Setién tunnetaan suurena pallonhallintaan perustuvan jalkapallon ystävänä.

– Kaikki tietävät, että pidän pallonhallintajalkapallosta. Kuuntelen muita ja heidän mielipiteitään, mutta ideologiaani on vaikea muuttaa. Jos meidän on kuoltava sen ideologian kanssa, teemme sen.

Setién on nauttinut vuosien saatossa Barcelonan peliesityksistä huomattavasti.

– Olen nauttinut paljon Barcelonan katsomisesta viimeisten vuosien aikana. En ole vielä täysin sisäistänyt olevani tällä hetkellä Barcelonan päävalmentaja. Maailman parhaan pelaajan valmentaminen (Leo Messi) on uskomatonta. Olen puhunut hänen kanssa ja kertonut, kuinka paljon kunnioitan häntä.

Tuoreella Barcelona-luotsilla on selvät tavoitteet seurassa.

– Tavoite on voittaa kaikki mahdolliset pokaalit. Tällä seuralla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin parantaa joka kausi ja voittaa mahdollisimman paljon, kuten myös pelata hyvää jalkapalloa.