Barcelonan toimitusjohtaja vastasi kuumiin kysymyksiin: Vidalin somekohu, Alban sopimus, Valverden jatko…

© Kuva: Getty Images

Miten Barcelona kommentoi Arturo Vidalin somekohua? Onko Jordi Alba lähdössä? Jatkaako päävalmentaja Ernesto Valverde? Muun muassa näihin kysymyksiin Barcelonan toimitusjohtaja Pep Segura vastasi Sportin ja Mundo Deportivon haastatteluissa.

Vidal on ollut viime päivinä runsaasti otsikoissa Instagram-postauksensa vuoksi. Vidal julkaisi Instagram-tilillään kuvan itsestään vaihtopenkillä. Kuvatekstiksi hän kirjoitti: ”Älä taistele Juudasten kanssa. He hirttävät itse itsensä.”

Vidal poisti nopeasti postauksensa, mutta se ehti levitä laajalti. Postauksen on tulkittu tarkoittaneen sitä, että Vidal kokee tulleensa petetyksi Barcelonan taholta. Chileläinen saapui Barcelonaan viime kesänä, mutta on saanut vastuuta vain 176 minuutin edestä.

Barcelonan urheilutoimenjohtaja Guillermo Amor ehti jo kommentoida tapausta (lue tästä). Nyt asiaan otti kantaa huomattavasti selvemmin sanankääntein Segura.

– Vidalin tapaus on hyvin selvä. Ammattilaisen pitäisi olla kunnioittavampi ja hienotunteisempi valmentajaansa ja joukkuekavereitaan kohtaan. Vidal tietää tehneensä virheen. Olen varma, että hän korjaa virheensä, Segura sanoi.

Alballe ei vielä uutta sopimusta, mutta…

Entäpä sitten tapaus Jordi Alba. Kerroimme eilen, että Alban leiri on ollut yllättynyt ja jopa tyytymätön siitä ettei Barcelona ole lähestynyt tätä jatkosopimusmielessä (lue tästä). Monelle muulle pelaajalle on hiljattain sorvattu jatkosopimus, mutta Alballe ei. Vasemman pakin nykyinen kontrahti umpeutuu kesällä 2020.

Seguran mukaan Alballe aiotaan tarjota uutta sopimusta, mutta ei vielä.

– Olemme hyvin tyytyväisiä Jordiin. Haluamme, että yhteiselomme jatkuu. Aiomme keskustella hänen ja hänen edustajiensa kanssa, mutta asialla ei ole kiire, koska hänellä on kaksi vuotta sopimusta jäljellä.

Samalla Segura paljasti, että tällä hetkellä käydään sopimusneuvotteluja toisen Barcelona-pelaajan kanssa.

– Neuvottelemme Munirin [El Haddadi] kanssa jatkosopimuksesta, sillä hän on ainoa, jonka sopimus on katkolla.

Todellisuudessa Barcelonan edustusjoukkueen pelaajista myös Thomas Vermaelenin ja Sergi Samperin sopimukset päättyvät ensi kesänä.

Segura vastasi myös kysymykseen päävalmentaja Valverden jatkosta. Valverden sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, mutta kontrahdissa on optio ensi kaudesta.

– Valverdellä on 2+1-vuotinen sopimus. Kun aika on sopiva, istumme hänen kanssaan alas ja teemme päätöksen, joka sopii molemmille osapuolille.

Seguralta kysyttiin, onko Barcelonan johto miettinyt jo vaihtoehto B:tä.

– Emme ole.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää