Suomalaispelaajien aika Espanjan ammattilaissarjoissa jäi lyhyeksi – myös Berat Sadik hyvästeli Iberian niemimaan

© Kuva: Juha Tamminen

Espanjan toisella sarjatasolla Segundassa oli viime kaudella harvinaislaatuisesti kiinnostavaa seurattavaa suomalaisittain. Huuhkajien avainpelaajiin kuuluva Robin Lod siirtyi viime kesänä ilmaissiirrolla Panathinaikosista Sporting Gijóniin, joka tavoitteli tosissaan nousua La Ligaan. Kyproksen maalipörssissä mielin määrin mellastanut Berat Sadik puolestaan liittyi tammikuun siirtoikkunassa saman sarjan Gimnástic de Tarragonaan.

Molempien kausi oli kuitenkin pettymys niin seuratasolla kuin henkilökohtaisestikin. Sporting Gijón sijoittui sarjassa yhdeksänneksi, ja nousukarsintapaikka jäi seitsemän pisteen päähän. Gimnástic puolestaan putosi kolmannelle sarjatasolle, viimeisenä säilyneen CD Lugon kerättyä 11 pistettä Násticia enemmän.

Robin Lodin sopimus kattoi myös tulevan kauden, mutta hänet myytiin heinäkuussa MLS:n Minnesota Unitediin. Lod debytoi uuden seuransa riveissä sunnuntaina.

Gijónissa Lod ei onnistunut missään vaiheessa vakuuttamaan joukkueensa valmentajia, ja suomalaisesta tuli puhdas rotaatiopelaaja. Täysiä 90-minuuttisia Lod pelasi koko kauden aikana vain kolme, joista kaksi tuli cup-otteluissa pääsarjaseuroja Eibaria ja Valenciaa vastaan.

Lodin pelipaikka ja rooli vaihteli pitkin koko kauden. 24 Sporting-ottelun tehosaldoksi muodostui neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä. Siirto Yhdysvaltoihin oli epäilemättä molempien osapuolten etu, ja Sporting lienee tyytyväinen saamaansa puolen miljoonan euron siirtokorvaukseen.

Maanantaina varmistui, että myös toinen suomalainen, Násticin Berat Sadik jätti taakseen Espanjan kentät. Gimnástic tiedotti Sadikin sopimuksen purusta iltapäivällä, ja vain paria tuntia myöhemmin Kyproksen pääsarjaseura Anorthosis Famagusta ilmoitti tehneensä kaksivuotisen sopimuksen pitkänhuiskean hyökkääjän kanssa.

Sadik pelasi kevään aikana Gimnásticissa 378 minuuttia yhteensä 11 ottelussa. Ainoan maalinsa hän viimeisteli rangaistuspotkusta. Nyt suomalainen palaa Kyprokselle, jossa hän on epäilemättä ansainnut tehokkuudellaan jo melkoisesti mainetta.

Espanjan siirtoikkuna on auki vielä melkein kuukauden, mutta näillä näkymin maan ammattilaissarjoissa ei nähdä kaudella 2019-2020 ainuttakaan suomalaispelaajaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.