Barcelonan ex-puheenjohtaja puhui karuista vankilakokemuksistaan: ”Kerran veri roiskui päällemme”

© Kuva: Getty Images

56-vuotias Sandro Rosell on ollut vapaalla jalalla hieman yli vuoden. Barcelonan puheenjohtajana vuosina 2010-2014 toiminut Rosell pääsi vankilasta helmikuussa 2019 vietettyään kiven sisässä noin 21 kuukautta. Huhtikuussa 2019 hänet vapautettiin häneen kohdistuneista korruptiosyytteistä.

Rosell on nyt julkaissut kirjan ”Un fuerte abrazo” (”Voimakas halaus”). Hän markkinoi kirjaansa radiokanava Copen haastattelussa, ja palasi samassa yhteydessä muun muassa kokemuksiinsa vankilassa. Varakas liikemies koki vankilassa myös uhkaavia tilanteita.

– Kerran olin hyvin lähellä erästä tappelua. Niin lähellä, että päällemme roiskui verta. Häntä lyötiin puunsäpäleillä.

– Minullekin vihoiteltiin pari kertaa. Eräs idiootti haukkui minua kusipääkatalaaniksi ja sanoi, että kaikkien katalaanien on kuoltava.

– Toinen uhkaili, että jollen ostaisi hänelle yhtä kahvia joka päivä, saisin ansioni mukaan. Jos noita uhkailuja säikähtää, päätyy lopulta maksamaan ne kahvit. Eurokin on vankilassa iso summa rahaa, Rosell maalaili.

Ikävintä Rosellille oli vankilassa perhejuhlien väliin jääminen.

– Pahimmat päivät olivat tyttäreni syntymäpäivä ja 25-vuotishääpäiväni vaimoni kanssa. Hän vietti sitä yksin. Niitä en voi koskaan enää juhlia, sillä ne menivät jo ohi.

Rosell on pitänyt yhteyttä joihinkin vankitovereihinsa vapaalle jalalle päästyäänkin.

– Olen käynyt tapaamassa paria ulkomailta tullutta ystävääni vankilassa. Heillä ei ole täällä ketään. Veimme heille muutaman parin lenkkitossuja. Isä Paulino on organisoinut meille myös chattimahdollisuuden.

– Itkin vankilassa ollessani monta kertaa, useammin kuin viidesti. Masennuksen takia en itkenyt, vaan kaiken muun. Voimattomuuden ja surun. Suutuin siitä, että itkin suuttumuksen takia. Muistan aiemmin itkeneeni vain lapsena.

Syytteistä vapauduttuaan Rosellin tunteet hänet tuominnutta tuomaria kohtaan ovat ymmärrettävästi olleet viileitä. Hän myös epäilee joidenkin jalkapallovaikuttajien juonitelleen häntä vastaan.

– Jos en olisi ollut Barcan puheenjohtaja, en olisi joutunut vankilaan, Rosell toteaa vakuuttuneena.

Lähde: Mundo Deportivo


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.