Mennään ajassa taaksepäin aika tarkalleen 16 vuotta. Syyskuussa 2005 Cristiano Ronaldo matkusti Manchester Unitedin kanssa Villarrealin vieraaksi Mestarien liigan D-lohkon kamppailuun.

Ottelu päättyi lukemiin 0-0 ja Ronaldo otettiin vaihtoon, kun peliä oli takana 80 minuuttia. Pari kuukautta myöhemmin El Submarino Amarillo matkusti Old Traffordille. Tälläkään kertaa maaleja ei nähty.

Lopulta Villarreal eteni lohkovoittajana jatkoon ja United jäi jumboksi. Joukkueiden väliin mahtuivat vielä Benfica ja Lille.

Seuraavan kerran seurat kohtasivat vuoden 2008 Mestarien liigan lohkovaiheessa. Old Traffordilla peli päättyi jo kolmatta kertaa peräkkäin 0-0. Tällä kertaa Ronaldo ei peliä avannut, mutta tuli noin tunnin pelin kohdalla kentälle.

Kaava jatkuu samana, joten sitä on turha tässä kohtaa enempää avata. Myös lohkon toinen kohtaaminen päättyi maalittomana. Niin Manchester United kuin Villarreal etenivät jatkoon lohkosta. Jälkimmäisessä pelissä Ronaldo pelasi jälleen täydet minuutit.

Keskiviikkona joukkueiden kohdatessa Old Traffordilla, niin kotijoukkueella on varmasti kalavelkojen maksu mielessä. Villarreal voitti viime kaudella Unitedin Eurooppa-liigan finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Villarreal ei ole koskaan hävinnyt englantilaisjätille.

Real Madridin paidassa Villarreal ei ole ollut samanlainen kummitus Cristiano Ronaldolle. Kuva. Getty Images.

Mielenkiintoa huippukamppailun alla lisää juuri edellä mainittu varsin yllättävä tilastokummajainen. Cristiano Ronaldo ei ole luonnollisesti siis United-paidassa koskaan Villarrealia voittanut, mutta ei ole myöskään onnistunut maalinteossa.

Tämä ei tosin tarkoita sitä, että pitkään Real Madridissa karmeaa jälkeä tehnyt portugalilainen ei olisi koskaan näissä saavutuksissa onnistunut.

Supertähti kohtasi Madridin aikanaan Villarrealin 15 kertaa ja teki näissä 13 maalia sekä syötti viisi.

On siis hyvin mahdollista, että keskiviikkona nähdään Ronaldon ensimmäinen maali Villarrealia vastaan Manchester Unitedin pelaajana. Nähdäänkö samalla englantilaisten ensimmäinen voitto espanjalaisseurasta?

Lähde: Football Espana