Málagan entinen kykyjenetsijä kertoo, kuinka lähellä he olivat hankkia nuoren Cristiano Ronaldon: ”Emme voineet tarjota sellaista summaa”

© Kuva: Getty Images

Real Madridin kaikkien aikojen maalintekijä Cristiano Ronaldo oli teini-ikäisenä huippulupauksena myös Málagan tähtäimessä, kertoo espanjalaisseuran entinen pääkykyjenetsijä Carlos Rincon El Desmarquen haastattelussa.

Nykyään Juventusta edustava Ronaldo, 35, pelasi noihin aikoihin kotimaansa suurseuran Sporting Lissabonin organisaatiossa, mutta hän ei ollut vielä debytoinyt portugalilaisjoukkueen ykkösmiehistössä.

Rincon tarkkaili tastajoukkojensa kanssa Ronaldoa alle 17-vuotiaiden EM-kisoissa vuonna 2002.

– Siihen aikaan minun ja [Málagan] presidentin välillä vallitsi syvä luottamus. Kaikki ehdottamani asiat laitettiin käytäntöön.

– Minun oli saatava turnauksen kolmen parhaan pelaajan puhelinnumerot. Minulla oli numerot kasassa heti turnauksen päätyttyä. Katsoin kisoja silloin televisiosta.

– Seuraavalla viikolla otin yhteyttä pelaajiin ja heidän perheisiin tavatakseen heidän agenttinsa ja selvittääkseni, jos voisimme tehdä tarjouksen.

– Ronaldo oli siinä vaiheessa mukana. Hän ei ollut vielä debytoinut Sporting Lissabonin edustusjoukkueessa, ja me teimme tarjouksen [agentti] Jorge Mendesin kautta.

– Me olimme vakavarainen seura, mutta me emme voineet sijoittaa liikaa. Teimme hänestä 1,5 miljoonan euron tarjouksen, mutta pelaajasta pyydettiin 3,5 miljoonaa. Emme voineet edetä neuvotteluissa, koska emme voineet tarjota sellaista summaa.

Cristiano Ronaldo pelasi debyyttikaudellaan Manchester Unitedissa 40 ottelua. Kuva: Getty Images

Rinconin mukaan Ronaldon vahvimmat ominaisuudet olivat jo silloin nähtävissä.

– Kaikilla pelaajilla on omat vahvat ominaisuudet jo siinä vaiheessa. Siitä eteenpäin he kehittävät niitä ja parantavat taktista osaamistaan.

– Cristiano oli jo nuorena pelaajana sellainen kuin hän on nyt. Hän oli fyysisesti todella vahva ja hänellä oli mahtava laukaus. Hän ymmärsi peliä hyvin ja hänellä oli pallon kanssa todella vaistonvarainen tekniikka, jota hän osasi käyttää kuljettaessaan.

– Hänen suorituksensa nykyisessä iässään eivät yllätä minua, koska hänellä oli ne ominaisuudet jo silloin.

Lopulta Ronaldo debytoi Sportingin miesten joukkueessa ja kiinnitti viimeistään silloin kaikkien suurseurojen huomion. Rinconin mukaan Ronaldo teki hyvän päätöksen, kun hän valitsi vuonna 2003 uudeksi seurakseen Manchester Unitedin, joka maksoi hänestä 18 miljoonaa euroa

– Me toimimme todella nopeasti. Pari kuukautta myöhemmin hän sai debyyttinsä ykkösjoukkueessa ja Manchester United toimi nopeasti.

– Jorge Mendesillä oli monia yhteyksiä eliittijoukkueisiin. Siinä vaiheessa me emme enää olleet kilpailussa mukana.

– Se [siirto Unitediin] oli silloin paras vaihtoehto. Cristiano on yksi maailman parhaista pelaajista.

Ronaldo voitti Manchester Unitedissa muun muassa kolme Englannin Valioliigan mestaruutta, Mestarien liigan ja uransa ensimmäisen Ballon d’Orin, joita hän saavutti Madridissa vielä neljä. Los Blancosin riveissä Portugalin maajoukkuekippari pelasi yhdeksän vuoden aikana 438 ottelua, joissa hän teki yhteensä 450 maalia ja syötti 131 ennen kuin siirtyi Juventukseen toissa kesänä.

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.