”Jalkapallo on meille yhden velkaa” – Real Sociedad pani Barcelonan todella ahtaalle Supercopassa

© Kuva: Getty Images

Real Sociedad pani Barcelonan todella ahtaalle keskiviikkoisessa Supercupin välierässä, mutta sai lopulta taipua rangaistuspotkukilpailussa. Baskiseura laukoi ottelussa Barcelonaa enemmän kohti vastustajan maalia, ja Barca saa kiittää maalivahtiaan Marc-André ter Stegeniä siitä, että selviytyi rankkarikisaan asti.

Real Sociedadin valmentaja Imanol Alguacil oli harmissaan putoamisesta, mutta muistutti samalla olevansa joukkueestaan hyvin ylpeä.

– Tämä oli uskomaton ottelu. Toivon, että kannattajat ovat yhtä ylpeitä joukkueesta kuin minäkin, tästä lopusta huolimatta, Alguacil totesi AS:n mukaan.

– Tämä (rankkarikisa) on lottoa, mutta olen joukkueesta hyvin iloinen. Pelasimme loistavan ottelun. Sanoin, että olimme suosikkeja ja me näytimme sen. Tämä auttaa meitä kehittymään.

– Joukkue pelasi erittäin hyvin jatkoajalla, mutta myös pelin ensimmäisellä puoliajalla. Ansaitsimme toisenlaisen palkinnon. Tämä tappio on meille melkein kuin voitto. Kaikki tänään oli hyvin positiivista.

Alguacilin mielestä molemmat joukkueet tarjosivat TV-katsojille mahtavan ottelun. La Real suoriutui hienosti, mutta 11 metristä Barcelona oli hivenen tarkempi. Alguacilin mielestä oli sääli, että rangaistuspotkukilpailuun jouduttiin.

– Luulen, että tästä ottelusta eivät nauttineet vain La Realin kannattajat, vaan koko maailma, joka pitää jalkapallosta.

– Pidimme Barcelonaa ahtaalla ja joukkue haki maalia. Luulimme, että onnistuisimmekin siinä. Tulos on sääli joukkueen työnteon kannalta. On tappioita, jotka sattuvat ja auttavat kehittymään.

– Jalkapallo on varmasti meille yhden velkaa. Sen me saamme tänä vuonna, Alguacil latasi.

Real Sociedad on nostellut pokaalia edellisen kerran kauden 1986-1987 päätteeksi, kun se valloitti toisen tähänastisista Copa del Rey -mestaruuksistaan. Alguacilin mainitseman seuraavan tilaisuuden se saa näillä näkymin 4. huhtikuuta, kun se kohtaa kauden 2019-2020 cup-finaalissa toisen baskiseuran Athletic Bilbaon. Loppuottelua siirrettiin noin vuodella koronapandemian vuoksi.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?