Tämän takia Real Madrid on pitänyt säästökuuria – kahden toivehankinnan toteuttaminen maksaisi yhteensä 852 miljoonaa euroa

© Kuva: Getty Images

Real Madrid on viettänyt kaksi peräkkäistä siirtoikkunaa ilman ainuttakaan tehtyä pelaajahankintaa. Vyötä on pidetty osittain kireällä Santiago Bernabéun mittavan stadionremontin takia, ja koronakriisikin on pakottanut säästämään. Keskeisenä tekijänä säästökuuriin on pidetty mediassa kahta megaluokan hankintaa, joista Real Madrid toivoo profiilipelaajiaan vuosiksi eteenpäin.

Nämä kaksi toivehankintaa ovat tietysti uuden polven supertähdet, PSG:n Kylian Mbappé, 22, ja Borussia Dortmundin Erling Braut Håland, 20. Molemmat sädehtivät kirkkaina Mestarien liigan palattua ohjelmistoon talvitauon jälkeen viime viikolla, ja kumpikin on yhdistetty Real Madridiin huhuissa jo ties kuinkaa pitkään. Vaan halvalla supertähdet eivät liikahda.

AS laskeskeli jutussaan, kuinka jättimäisen sijoituksen Real Madrid joutuu tekemään, jos se haluaa hankkia sekä Mbappén että Hålandin. Summa kun koostuu siirtokorvausten lisäksi myös jättimäisistä palkoista.

PSG pyrkii yhä taivuttelemaan Mbappén jatkosopimukseen, ja tarjoaa hänelle tiettävästi samaa 36 miljoonan euron nettovuosipalkkaa kuin mitä Neymarkin nauttii. Bruttosummana se merkitsee AS:n mukaan 72 miljoonaa euroa.

Brittilehdistössä on puolestaan kerrottu, että Manchester City ja Manchester United ovat tarjonneet norjalaiskärki Hålandille 90 miljoonan bruttopalkkaa viiden vuoden sopimuksesta. Se merkitsee vuodessa 18 miljoonan brutto- ja yhdeksän miljoonan euron nettopalkkaa. AS uskoo Real Madridin joutuvan maksamaan Hålandille 10 miljoonaa euroa vuodessa taivutellakseen hänet siirtymään Espanjan pääkaupunkiin.

AS:n laskelmien mukaan sekä Hålandin että Mbappén hankinta merkitsisi Real Madridin palkkakuluihin 92 miljoonan euron vuosittaista lisäystä. Tällä hetkellä Madrid maksaa koko pelaajistolleen palkkaa yhteensä 448 miljoonaa euroa vuodessa, joten lisäys on merkittävä. Kun myös muut seuran työntekijät lasketaan mukaan, summa nousee yli 800 miljoonaan. Tuloja lehti laskee Madridin saavan koronakriisin aikana 617 miljoonaa vuodessa.

Jotta korkeapalkkaisia megahankintoja voidaan edes kuvitella tehtävän, ovat liipaisimella ensimmäiseksi nykyisen palkkahaitarin kalleimmat pelaajat – ennen kaikkea siis Gareth Bale, ja mahdollisesti myös Eden Hazard tai kapteeni Sergio Ramos.

Massiivisten palkkakulujen päälle tulevat tietysti myös huippuhyökkääjistä maksettavat valtavat siirtokorvaukset. AS arvelee molempien siirtosummaksi 150 miljoonaa euroa. Jos kumpikin tekisi tulevana kesänä Realin kanssa kuusivuotisen sopimuksen, pitäisi seuraavien kuuden vuoden aikana joka vuosi kirjata menopuolelle 50 miljoonan euron lisäys.

Palkan kanssa jokaiselle kuudelle vuodelle tulisi keskimäärin 142 miljoonan euron lisäkulu budjettiin – yhteensä siis 852 miljoonaa euroa. 300 miljoonaa euroa siirtokorvauksista, 432 miljoonaa euroa Mbappén palkkaan ja 120 miljoonaa euroa Hålandin palkkaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.