Real Madridin pelastanut Thibaut Courtois: ”Treeneissä näkee, että maalejakin tulee”

© Kuva: Getty Images

Puolustava mestari Real Madrid aloitti oman La Liga -kautensa sunnuntai-iltana San Sebastiánissa. Vaikka Real Madrid hallitsi peliä, tarttui matkaan kuitenkin vain yksi sarjapiste, sillä kotijoukkue Real Sociedad onnistui pitämään Los Blancosin nollilla.

Real Madrid onnistui laukomaan vain neljä kertaa kohti kotijoukkueen maalia, ja todella laadukkaita maalipaikkoja se ei onnistunut luomaan juurikaan. Ottelun parhaan torjunnan esittikin Real Madridin Thibaut Courtois. Courtois torjui vain kerran, mutta torjunta oli sitäkin hienompi jalkatorjunta, kun Real Sociedadin Alexander Isak pääsi avausjakson lopulla vapaaksi erinomaiseen tekopaikkaan. Niinpä loppunumerot kirjattiin 0-0.

– Tietysti olemme tyytyväisiä pelin organisointiimme. Meitä vastaan ei saatu montaa maalipaikkaa, lukuun ottamatta hyvää torjuntaani ja yhtä ohi mennyttä laukausta, Courtois sanoi ottelun jälkeen AS:n mukaan.

– Hyökkäyspäässä meillä oli vaikeuksia viimeisen syötön kanssa emmekä luoneet hyviä maalipaikkoja. Loimme vaarallisia tilanteita, mutta rangaistusalueella tekeminen ei riittänyt.

– Minusta pelasimme kuitenkin hyvin. Emme saa unohtaa, että La Real on harjoitellut meitä kauemmin ja tämä oli heille jo toinen peli. Ensimmäisellä puoliajalla olimme hyvässä rytmissä ja pelasimme hyvin. Toisella jaksolla emme tarjonneet syöttösuuntia yhtä hyvin. Voimme olla yleisesti ottaen tyytyväisiä, mutta meidän olisi pitänyt tehdä maali viimeisillä 20-25 minuutilla.

Courtois on torjunut nyt 25 viimeisistä hänen maaliaan kohti ammutusta laukauksesta Real Madridissa 23.

Courtois on vakuuttunut siitä, ettei maaliton sarja-avaus ole signaali maalintekovaikeuksista. Sen hänelle todistavat joukkueen harjoitukset.

– Jos emme tee paljon maaleja, meidän on pysyttävä organisoituneina ja pitää nolla omissa. Maalit tulevat kyllä, sillä meillä on todella laadukkaita pelaajia. Karim (Benzema) haki hyvin paikkoja, mutta hänellä ei ollut tänään onnea. On todella tärkeää pitää oma maali puhtaina, sillä voitimmehan myös koronatauon jälkeen monia pelejä 1-0.

– Harjoituksissa huomaa kyllä, että maaleja tulee vielä.

Ensimmäisen ottelunsa Real Madridin avauskokoonpanossa pelasi Martin Ødegaard. Ødegaard oli pelannut ylipäätään ainoan La Liga -ottelunsa Real Madridissa yli viisi vuotta sitten. Illan vastustaja oli 21-vuotiaalle Ødegaardille hyvin tuttu, sillä hän pelasi viime kauden lainalla juuri Real Sociedadissa.

– Minusta tuntui hyvältä, mutta voitto jäi puuttumaan. Siksi en ole kovin iloinen, mutta tuntui hyvältä pelata Madridin paidassa, norjalainen kommentoi.

– Ymmärrän pelikaverieni pelaamista, mutta alut ovat aina vähän vaikeita. Joukkuetoverini ovat todella korkealla tasolla. Tämä ottelu oli minulle hyvin erityinen, sillä pelasin ystäviäni vastaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.