La Liga käynnistyy koronatauon jälkeen uudelleen ensi torstaina, kun Sevilla ja Real Betis kohtaavat. Real Madridin toimistolla uusi otteluohjelma on otettu nyrpeästi vastaan.

La Liga on tähän mennessä julkaissut aikataulun seuraavan neljän ottelukierroksen osalta. AS-lehti uutisoi omiin lähteisiinsä vedoten, ettei Real Madrid pidä uutta ohjelmaa tasapuolisena, vaan seura kokee sen suosivan sarjaa johtavaa Barcelonaa.

– Onpa yhteensattuma…, AS kertoo Real Madridin toimiston reaktiosta uuteen ohjelmaan.

Kritiikki perustuu siihen, että Barcelona pelaa tulevilla kierroksilla aina ennen Real Madridia. Näin ollen Real ei voisi antaa painetta Barcelonan suuntaan voittamalla oman ottelunsa, vaan Barcelona voi pelata ilman suurempaa painetta.

Alkuperäisen otteluohjelman mukaisesti Real Madrid olisi pelannut esimerkiksi Eibaria vastaan ennen Barcelonan omaa ottelua. Voittamalla Eibarin Real olisi noussut ainakin hetkellisesti sarjakärkeen lisäämällä painetta Barcelonan niskaan.

Toinen kritiikin kohde koskee Barcelona-Leganés-ottelua, joka pelataan 16. kesäkuuta. Leganés pelaa putoamista vastaan, ja sillä on elintärkeä kamppailu toista putoajakandidaattia, Mallorcaa, vastaan perjantaina 19. kesäkuuta.

Real Madridin toimistolla pelätäänkin, että Leganés lepuuttaisi Camp Noulla ykkösmiehistöään, jotta joukkue olisi iskukykyisempi Mallorcaa vastaa alle 72 tunnin kuluttua. AS:n mukaan on erikoista, että ottelu on sijoitettu perjantaille eikä lauantaille, jolloin Leganésilla olisi ollut enemmän palautumisaikaa Barcelona-kamppailusta.

Täältä näet La Ligan otteluohjelman.