Alavés isännöi Real Madridia lauantaina Mendizorrotzalla La Ligan 15. kierroksella. Real Madrid voitti ottelun maalein 2-1 ja nousi ainakin väliaikaisesti La Ligan kärkipaikalle.

Viime aikoina loistavaan vireeseen äitynyt Real Madrid jatkoi pelillisesti positiivisia otteitaan Baskimaassa. Zinédine Zidanen miehistö oli avausjaksolla isäntiä parempi ja onnistui luomaan muutaman potentiaalisen maalipaikan.

Zidane käytti lauantaina rotaatiota, sillä Alphonse Areola ja Isco nousivat avaukseen.

Sergio Ramos puski Real Madridin johtoon toisen jakson alussa, mutta tönäisi varttia myöhemmin kyynärpäällään entistä joukkuetoveriaan Joselua boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Huiman alkukauden pelannut Lucas Pérez ei epäonnistunut paikastaan ja iski pilkun varmasti ohi Areolan.

Alavésin ilo ei kestänyt muutamaa minuuttia kauempaa. Isco laukoi pallon Fernando Pachecon torjunnan myötä tolppaan, josta peliväline kimposi maalin edustalle juosseelle Dani Carvajalille ja puolustaja iski ottelun voittomaalin.

Real Madrid käytti siten hyväkseen huomisiltana pelattavan Atlético-Barcelonan, jolloin ainakin toinen Real Madridin päävastustajista menettää pisteitä.