Real Madrid protestoi Barcelonan ja Gironan välisen liigaottelun mahdollista järjestämistä Yhdysvalloissa, uutisoi BBC verkkosivuillaan.

La Liga on pyytänyt Espanjan jalkapalloliitolta (RFEF) lupaa siihen, että ottelu voitaisiin pelata 26. tammikuuta Miamissa. Taustalla on Espanjan liigan 15-vuotinen sopimus mediayhtiö Releventin kanssa.

Liitolle lähettämässään kirjeessä Real Madrid sanoo La Ligan eheyden ja tasapuolisuuden kannalta olevan keskeistä, että kaikki joukkueet kohtaavat toisensa sekä omalla stadionilla että toisen seuran kotiareenalla.

Liiton puheenjohtaja Luis Rubiales ei ole innostunut suunnitelmista siirtää ottelu Yhdysvaltoihin. Samoilla linjoilla on Espanjan pelaajayhdistys.

”Ensinnäkin haluaisimme vakuuttaa, ettei Real Madridia missään vaiheessa informoitu siitä, että La Liiga oli pyytänyt ottelun pelaamista tai sillä oli aikomus pyytää – eikä meidän mielipidettämme asiasta kysytty missään vaiheessa”, madridilaisseura toteaa kirjeessään.

”Eikä luonnollisestikaan La Liga saanut Real Madridin suostumusta, huolimatta siitä faktasta, että tämä peli vaikuttaa kilpailuun, johon osallistumme.”

AS USA

@English_AS
Spanish radio station Cadena Ser reveal Real Madrid letter stating categorical opposition to playing a LaLiga game in the USA:

en.as.com/en/2018/10/17/…