34-vuotias Real Madridin kapteeni Sergio Ramos oli sivussa joukkueensa Mestarien liiga -avauksesta. Tuloksena 2-3-tappio Shakhtar Donetskia vastaan.

Viime kaudella Ramos oli pelikiellon takia sivussa myös avausottelusta PSG:tä vastaan (tulos 0-3-tappio) sekä elokuun ratkaisevasta ottelusta Manchester Cityä vastaan, jossa tullut 1-2-tappio päätti Real Madridin kauden.

Myös toissa kaudella Ramos huilasi kolmesta Mestarien liiga -pelistä ja tuloksena oli kolme tappiota: kaksi TsSKA Moskovalle ja yksi neljännesvälierissä Ajaxille. Vaikka viime kaudella Club Brugge kaatuikin ilman Ramosta, on kaava selvä: Real Madrid tuppaa voittamaan, kun Sergio Ramos on kentällä ja häviämään ilman.

Kapteenin tärkeyttä korosti ottelun alla lehdistötilaisuudessa myös Ramosin topparikaveri, ranskalainen Raphaël Varane.

– Puolustajana koen aina oloni mukavammaksi, kun joukkue puolustaa tiiviimmin. Jos joukkueella on huono päivä eikä se puolusta hyvin, joudumme tekemään takalinjoilla vaikeampia ratkaisuja, Varane luonnehti omaa rooliaan.

– Kun ajatellaan viimeaikaisia otteluita Mestarien liigassa ilman Sergiota, joukkue ei ole ollut kunnossa. Sergio parantaa luonteensa avulla koko joukkueen panosta. En tiedä, onko se sattumaa vai, mutta ilman häntä emme ole puolustaneet hyvin Mestarien liigassa.

– Siihen voivat kuitenkin vaikuttaa kaikki. Minä teen Sergiosta paremman ja hän tekee minusta paremman. Meidän kaikkien pitää olla yhdessä. Tiedämme Sergion merkityksen, mutta jokaista tarvitaan.

[readmore from=Real-Madrid]

Tänään sekä Ramos että Varane ovat käytettävissä, kun Real Madrid saa kello 22 alkavassa ottelussa vieraakseen Interin. Realilla on kahdesta ottelusta vasta yksi piste, joten Mestarien liigan avausvoitto tekisi jatkomahdollisuuksille erittäin hyvää.

– Tilanne on vähän erilainen kuin mihin olemme tottuneet, mutta meidän täytyy suhtautua peliin kuin pudotuspeliotteluun. Tämä joukkue on valmis mihin tahansa haasteeseen, ja siitä me pidämmekin. Otan tämän uutena tilaisuutena, ja uhkumme intoa, Varane vakuutteli.

Lähde: AS