Ivan Rakiticin kausi on ollut vaikea.

32-vuotias keskikenttäpelaaja jäi syyskaudella pienelle vastuulle Ernesto Valverden alaisuudessa ja pääsi joulukuun alkuun mennessä vain kerran La Ligassa avauskokoonpanoon.

Valmentajanvaihdoksen myötä Rakiticin rooli on kasvanut ja kroatialainen kellotti hyvin minuutteja koronatauon jälkeen. Rakiticin ja Barcelonan välit ovat kuitenkin kärsineet tämän kauden aikana, ja Rakiticin odotetaan poistuvan seurasta ensi kaudeksi.

Barcelona haluaa päästä eroon kallispalkkaisesta Rakiticista, mutta pelaaja haluaisi sen sijaan viettää sopimuksensa loppuun seurassa. Rakiticin sopimus Barcelonan kanssa päättyy ensi kauden jälkeen. Jos Barcelona haluaa päästä eroon Rakiticista, suostuisi pelaaja purkamaan sopimuksensa ja siirtymään ilman siirtosummaa takaisin Sevillaan.

Mundo Deportivon mukaan Barcelona ja Rakitic neuvottelevat tulevaisuudestaan Mestarien liigan pudotuspelien jälkeen. Barcelona kohtaa Napolin Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osassa Camp Noulla 8. elokuuta. Avausosa päättyi 1-1 -tasapeliin.