Kokeneella keskikentän dynamolla Ivan Rakiticilla on ollut kaksijakoinen kausi. Vaihtopenkki on tullut Rakiticille poikkeuksellisen tutuksi, mutta joulun lähestyessä vastuuta ja luottamusta alkoi jälleen herua.

Peliajan puute Barcelonassa heijastui myös maajoukkueeseen. Epäselvä seurajoukkuetilanne pudotti 31-vuotiaan Rakiticin maajoukkueesta syyskuussa, mutta loppusyksystä hän juhli joukkueineen paikkaa ensi kesän EM-lopputurnauksessa.

Rakitic antoi joululomansa aikana haastattelun kroatialaiselle Sportske Novosti -lehdelle ja antoi vahvan vihjaan siitä, että maajoukkueura voi tulla päätökseensä ensi vuoden aikana. Pelit EM-kisoissa voivat jäädä Rakiticin viimeisiksi Kroatian paidassa.

– Kyllä, se on mahdollista. Tai ollakseni rehellinen, se on täysin selvää, Kroatian varakapteeni sanoi.

– Katsotaan, mitä tapahtuu ja miten, mutta ensin pitää tietää, mitä valmentaja (Zlatko Dalic) ajattelee. En ole puhunut hänen kanssaan vähään aikaan, hän ei ole soittanut minulle tai käynyt vierailulla.

– Harkitsemme yhdessä, mikä on parasta. Ei vain minulle, vaan koko maajoukkueelle. Olen sanonut, että annan kaiken tarvittavan nuorille pelaajille. Tärkeintä on Kroatian hyvinvointi, ja lopun selvitämme hitaasti. On toissijaista, mitä minä haluan, sillä tärkeintä on, mikä on kaikille meille parasta, Rakitic pyöritteli.

Kroatia kohtaa EM-kisojen alkulohkossaan Englannin, Tshekin ja yhden jatkokarsinnan joukkueista.

– EM-kisoista ei tule helppoa. On vähän outoa, että joillain mailla on lohkossaan kolme kotipeliä, kuten Englannilla on. En ymmärrä kilpailun järjestelmää. Noudatamme kuitenkin sääntöjä ja taistelemme. Olen varma, että olemme valmiita EM-kisoihin.

Vuoden 2018 MM-kisoissa Kroatia eteni aina loppuotteluun asti. Joukkueen tähtinä tuikkivat Rakitic ja Real Madridia edustava kapteeni Luka Modric. Häntä Rakitic kuvailee veljekseen.

[readmore from=Rakitic-Ivan]

– Arvostukseni ja rakkauteni häntä kohtaan ovat aina olleet maksimaalisia. Hän, koko Kroatia ja koko maailma tietävät, että rakastan häntä kuin veljeä. Olemme kokeneen yhdessä paljon, rinta rinnan.

– Olen aina äärimmäisen onnellinen Modricin menestyksestä. Kun pelaamme yhdessä, katselen häntä mielelläni sekä pelikaverina että ystävänä. Se on minulle tärkeintä, Rakitic lisää.

Lähde: Croatia Week