Seuraikoni Carles Puyol räjäytti Twitterin Barcan välierävoiton jälkeen – lähetti selvennyksi tärkeän viestin koko jalkapalloyhteisölle

© Kuva: Getty Images

Kun Barcelona nousi vaikeasta takaa-ajoasemasta ensin tasoihin ja jatkoajalla lopuksi myös voittoon Copa del Reyn välierässä Sevillaa vastaan (lue raportti pelistä), olivat tunteet pinnassa molemmissa leireissä. Barcelonan valmentaja Ronald Koeman puhui parhaasta illastaan Barcelonan valmentajana, ja Sevillan käskyttäjä Julen Lopetegui kuvaili tuntojaan myrkyn nielemiseksi.

Välierävoitto riemastutti myös Barcelonan seuralegendaa ja pitkäaikaista kapteenia Carles Puyolia, joka oli Twitterissä hereillä heti pelin jälkeen. Puyolin twiitti oli hyvin yksinkertainen. Siinä sanottiin ”Buenas noches”, suomeksi ”hyvää yötä”, ja perään liimattiin Barcan hengessä sininen ja punainen sydän.

Poleemisen Puyolin sanomasta teki sen, että sen pohjana oli Sevillan laitahyökkääjä Suson twiitti helmikuisen otteluparin avausosan jälkeen. Siinä Suso piikitteli Barcelonan teinitähti Pedriä ”itkupilliksi” kymmenen itkuhymiön ryydittämänä, nuorukaisen kommentoitua kiistanalaista tuomariratkaisua.

Twiitti osui ja upposi, sillä vain kymmenessä minuutissa se oli saanut yli 50 000 tykkäystä ja sitä oli jaettu yli 23 000 kertaa. Tätä juttua kirjoitettaessa, reilut 11 tuntia myöhemmin tykkäyksiä on twiitissä jo yli 186 000 ja jakoja yli 59 000.

Kun eräs Twitterin käyttäjä kyseenalaisti Puyolin reaktion, selvensi oman aikansa kärkitoppareihin maailmassa lukeutunut espanjalainen viestiään hyvin asialliseen tyyliin. Puyolin sanoista voinee jokainen ottaa opikseen.

– Minun mielestäni kanssapelaajia on kunnioitettava aina. On yhtä tärkeää osata hävitä ja voittaa. Pedri ei ansainnut sitä, ja jalkapallossa kaikki palaa aina takaisin. Hyvää yötä, Puyol kirjoitti.

Jo ennen näitä twiittejä Puyol oli onnitellut Barcelonan pelaajia sanoin: ”Mahtavasti käännetty peli! Onnittelut, kaverit!”


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille