La Masian kasvatti teki vihdoin avausmaalin La Ligassa – Ronald Koeman: ”Tykkään hänen asenteestaan”

© Kuva: Getty Images

21-vuotias Riqui Puig sai tuulettaa sunnuntaina uransa ensimmäistä La Liga -maalia, kun Barcelona otti 2-0-”pakkovoiton” Elchestä. Puig tuli kentälle Pedrin tilalle 87. minuutilla, ja teki kaksi minuuttia myöhemmin lähietäisyydeltä Barcelonan toisen maalin. Sattuneesti päällään, vaikka mittaa Puigilla on vain 169 senttimetriä.

Valmentaja Ronald Koeman totesi pelin jälkeen olevansa tyytyväinen Puigin asenteeseen, vaikka peliminuutteja ei ropisekaan säännölliseen tahtiin.

– Riqui Puig tuli hyvin sisään ja ennen kaikkea liikkui alueelle, jonne haluammekin keskikenttäpelaajien menevän. Tykkään tästä Riquin asenteesta. Vaikka hän ei saakaan minuutteja, hän nauttii aina kentälle päästessään. Minulle hän ei ole ongelma, Koeman totesi medialle AS:n mukaan.

Puigin avausmaali La Ligassa syntyi miehen 17. pääsarjaottelussa. Barcelonan avauksessa La Masia -kasvatti on ollut seitsemän kertaa, muttei Koemanin alaisuudessa vielä yhdessäkään sarjapelissä. Neljässä liigaottelussa minuutteja on kertynyt keskimäärin 6 per peli.

Vaikka Puig on väläytellyt positiivisesti, on Koeman alkanut löytää keskikentälleen hiljalleen kiinteämmän ihannetrion. Sen hän myöntää suoraan.

– Olemme löytäneet keskikentän, jolla on selkeämpiä ideoita. Myös (MiralemPjanic ja Riqui voivat pelata siellä. On kuitenkin totta, että (SergioBusquets, Pedri ja (FrenkieDe Jong ovat selkeyttäneet keskikenttämme tilannetta.

Kolmikosta Busquets on pelikiellossa Barcelonan seuraavassa sarjaottelussa sunnuntaina Athletic Bilbaota vastaan. Konkarin korvaamista Koeman ei kuitenkaan vielä kommentoinut, sillä sitä ennen Barcelonan pitää selvittää tiensä Copa del Reyn puolivälieriin. Keskiviikkoisessa neljännesvälieräottelussaan se kohtaa vieraskentällä Segundan Rayo Vallecanon.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.