Bosnia-Hertsegovinan maajoukkueen keskikenttäpelaaja Miralem Pjanić on kulkenut pitkän tien Barcelonaan.

Pjanić, 30, siirtyi Barcelonaan tänä kesänä Juventuksesta pelattuaan aiemmin myös AS Romassa, Lyonissa ja Metzissä. Bosnialaistaituri kertoi Diario Sportin haastattelussa, että Barça tavoitteli häntä kakkosjoukkueeseensa jo 12 vuotta sitten, mutta Pjanić siirtyi ennemmin Lyoniin, joka tarjosi hänelle pääsarjajalkapalloa ja mahdollisuuden pelata Mestarien liigassa.

– En ollut valmis Barcelonan kokoiseen seuraan. Olin 17-vuotias, olin liian nuori ja vasta aloittamassa ammattilaisuraani.

– Menin mieluummin Lyoniin. Ranskalainen jalkapallo oli minulle tuttua, olin pelannut vuosia Metzissä. Uskoin siihen aikaan, että paras vaihtoehto olisi mennä Ranskan parhaaseen seuraan, joka oli silloin Lyon. Minulle oli parhaaksi jatkaa oppimista ja harjoittelua ja päästä pelaamaan.

Pjanićille on aina ollut tärkeää, että hän etenee urallaan askel kerrallaan. Barcelona on ollut viime vuosina useamminkin hänen perässään.

– En ikinä halunnut lentää liian korkealle tai liian kovaa. Vain pelaamalla voi oppia.

– Kyllä, puhuimme [Barcelonan kanssa] kaksi tai kolme kertaa viime vuosina. Mutta siirto ei ikinä toteutunut, koska seurat eivät päässeet sopuun silloin, kun olin Romassa ja Juvessa. Nyt asiat kääntyivät parhain päin, ja olen todella ylpeä, kun saan olla osa tätä joukkuetta.