Barcelonalais- ja torinolaislähteiden mukaan Juventuksen Miralem Pjanic on näyttänyt vihreää valoa siirrolle Barcelonaan.

Pjanic olisi jo päässyt yhteisymmärrykseen seuran kanssa sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista. Ongelmana on kuitenkin se, ettei Juventuksen haluama Arthur ole valmis lähtemään toiseen suuntaan, vaan haluaisi jäädä Barcelonaan.

Barcelona on antanut Arthurin edustajille luvan neuvotella vapaasti Juventuksen kanssa, mutta Arthur jäisi ennemmin Kataloniaan.

Monet pitävät siirtoa Barcelonan kannalta kummallisena, sillä 30-vuotias Pjanic on seitsemän vuotta Arthuria vanhempi.

AS:n mukaan Barcelonan suunnitelma onkin hankkia keskikentälle ennemmin vanhempia ja kokeneempia pelaajia kuin nuorukaisia. Seura on tehnyt tutkimuksen, jonka mukaan Pjanicin kaltainen kokenut pelaaja ei tarvitse juurikaan aikaa sopeutuakseen ja noustakseen korkeimmalle tasolleen verrattuna Arthurin kaltaiseen nuoreen pelaajaan.

Seuran tutkimuksen mukaan kokeneilla pelaajilla on myös 3-5 prosenttia parempi syöttöprosentti kuin nuorilla pelaajilla. Vanhemmat pelaajat ovat myös taktisesti parempia ja hallitsevat liikkeensä kentällä paremmin kuin nuoret.