Gerard Piquén sana painaa Barcelonan ensi kauden suunnittelussa – ”Se queda”

© Kuva: Getty Images

Piqué se queda. Piqué jää.

Näin otsikoi juttunsa espanjalaislehti AS viitaten siihen, että Barcelonan pitkäaikainen luottopuolustaja Gerard Piqué jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella. Otsikko on luonnollisesti myös sanaleikki tarkoittaen Piquén taannoista ”Se quedá” -twiittiä. Tuon Piqué julkaisi vähän ennen kuin Neymar lopulta siirtyi Barcelonasta PSG:hen kesällä 2017.

Takaisin tähän päivään. Jutun mukaan 34-vuotias Piqué on näytellyt merkittävää roolia myös Barcelonan ensi kauden suunnitelmien muodostamisessa. Barcelonan uusvanha puheenjohtaja Joan Laporta halusi nimittäin tavata vuodesta 2008 lähtien seuran edustusjoukkueeseen kuuluneen Barca-kasvatin ja keskustella siitä, miten tämä näkee joukkueen tilanteen.

Laporta halusi kuulla Piquén suusta, miten hän aisti pukukopin ilmapiirin päättyneen kauden aikana ja mistä syystä puolustajan mielestä kausi päättyi pettymykseen. Tapaaminen toteutui noin puolitoista viikkoa sitten, eli ennen kuin Laporta kertoi Ronald Koemanin jatkavan Barcelonan valmentajana ensi kaudellakin.

Ennen tapaamista Laporta oli todennut julkisuudessa käyttävänsä pari viikkoa ”syvään harkintaan” valmentajatilannetta koskien. Hän halusi ”yhdistää kaikki kriteerit”, joista yksi olennaisimmista oli mielipide joukkueen ytimestä. Siksi Laporta keskusteli Piquén kanssa Koemanin jatkosta, ja Piqué antoi sille varauksettoman puoltonsa. Lisäksi tapaamisessa juteltiin myös Barcelonan lääkäritiimistä, sillä Philippe Coutinhon ja Ansu Fatin sitkeät polvivaivat heittivät kauden aikana varjon tiimin onnistumisen ylle.

Luonnollisesti pöydällä oli siis myös Piquén oma jatko. Barcelonan taloustilanne on erittäin vaikea, eikä pelkästään koronakriisistä johtuen. Vyötä on pakko kiristää. Kun Piqué ilmaisi Laportalle olevansa valmis laskemaan palkkaansa nykyisestä 16 miljoonan euron bruttovuosipalkasta, poistui hänen jatkonsa tieltä viimeinenkin este.

Barcelonassa toivotaan Piquén esimerkin johtavan siihen, että myös muut seuran pitkäaikaiset palvelijat Sergio Busquets ja Jordi Alba suostuvat jatkamaan seurassa alennetulla palkalla. Sergi Roberton puolestaan uskotaan vaihtavan maisemaa.

Barcelonan joukkueessa on tällä hetkellä kuusi topparia. Heistä neljän – Gerard Piquén, Eric GarcíanRoland Araújon ja Óscar Minguezan – vakuutetaan jatkavan joukkueessa ensi kaudellakin, mutta ranskalaiskaksikko Samuel Umtiti ja Clement Lenglet lienee lähdössä. Tulopuolelle huhutaan vielä Manchester Cityn Aymeric Laportea.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.