Gerard Piqué kielsi koskaan pukeutuneensa Real Madridin paitaan: ”Ehkä se on allergiaa”

© Kuva: Getty Images

Gerard Piqué on ollut paitsi yksi kuluvan vuosikymmenen parhaista toppareista Espanjassa ja ehkä koko maailmassa, niin myös kärkäs ilmaisemaan mielipiteitään niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Barca-puolustaja ei kaihda torikokouksia, eikä myöskään epäröi ottaa kantaa, jos jokin asia seurajohdossa tai median toiminnassa ei häntä miellytä.

Piqué ottaa muutenkin koko ajan suurempaa roolia myös bisnesmaailmassa. Hän osti alasarjaseura Andorra FC:n ja on mullistamassa yrityksensä kanssa tenniksen perinteikästä Davis Cupia.

Juuri Davis Cupin tiimoilta Piqué käväisi A3-radiokanavan El Hormigueron haastattelussa. Puhuttiinpa samalla myös muista hässäköistä ja sotkuista, joihin Piqué ajautuu. Barca-toppari oli mikrofonin ääressä hyväntuulisena ja myönsi, että kentällä tapahtuvissa yhteenotoissa on paljon tarkoitushakuisuuttakin mukana.

– Tavallisesti se on harkittua. Teen niin pitääkseni hauskaa. Turhaudun ja viihdytän itseäni, koska jalkapallon maailma on show’ta, Piqué naurahti.

– Myöhemmin nauramme sille pukukopissa. Kaikki on valetta ja farssia. Se tekee kaikesta helpompaa.

– Me pelaajat tulemme loistavasti toimeen ja ilmapiiri on erinomainen. Kun ajaudumme kahnauksiin, se johtuu siitä, että haluamme vähän lisää maustetta, puolustaja selvittää.

Itseensä kohdistuvasta kritiikistä Piqué ei iän myötä ole enää moksiskaan.

– Nuorena niihin suhtautui vakavammin, mutta nyt kritiikin voi sivuuttaa olankolautuksella. Tietysti ne vaikuttavat sinuun, mutta kaikki on suhteellista. Jalkapallossa on kyse tuloksista.

Eräässä asiassa Piqué on pitänyt tiukkaa linjaa.

– En ole koskaan pukenut päälleni Real Madridin paitaa. Olen vaihtanut paitoja joidenkin pelaajien kanssa, mutta en ole ikinä pukeutunut siihen. Ehkä se on allergiaa tai jotain.

Vihamielisestä vastaanotosta – omien tai vieraiden taholta – Piqué saa pikemminkin energiaa kuin kiukkua.

– Se, että ihmiset ovat minua vastaan, motivoi minua. Mitä paremmin pelaa, sitä äkäisempiä he ovat. Ne vuodet, kun minulle vihellettiin maajoukkueessa, olivat parhaita vuosiani.

Lähde: AS


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.