Barcelonassa kuohuu nyt aika isosti.

Barcelona otti lauantaina 2-0-voiton Getafen vieraana ja nousi sarjataulukossa kahden pisteen päähän sarjakärki Real Madridista. Isossa kuvassa olennaisempaa on se, mitä tapahtui pelin jälkeen.

Gerard Piqué avasi suunsa ja puhui lehdistölle. Käytännössä hän puhui lehdistön välityksellä Barcelonan seurajohdolle ja koko seurayhteisölle.

Piqué puhui kovin sanoin yhteen hiileen puhaltamisesta. Koko tarina juontaa juurensa tämän viikon alkuun, jolloin toimittaja Xavi Bosch kirjoitti Mundo Deportivoon Barcelona-pelaajien vallasta. Boschin tekstin mukaan pelaajat ovat vaikuttaneet tai ainakin yrittäneet vaikuttaa Tito Vilanovan seuraajan valintaan, toimitusjohtaja Pep Seguran eristämiseen, Ousmane Dembélén haukkumiseen Neymar-siirron kariutumisen vuoksi ja moneen muuhunkin asiaan.

Se oli viimeinen pisara pelaajille, jotka järjestivät keskenään illallisen viime keskiviikkona. Illallisella keskusteltiin, miten Boschin tekstiin vastattaisiin. Piqué oli lopulta se, joka otti asian harteilleen.

– Sanoin tämän jo Pamplonassa. Meidän on kaikkien soudettava samaan suuntaan. Ja kun sanon ”meidän kaikkien”, en tarkoita vain pelaajia. Tarkoitan myös kannattajia ja seurajohtoa, Piqué sanoi lehdistölle.

Tässä kohtaa on syytä muistuttaa, että Espanjassa media on hyvin politisoitunutta ja puolueellista – ainakin jalkapallossa. Marca ja AS ovat madridilaislehtinä Real Madridin puolella, Mundo Deportivo ja Sport taas barcelonalaislehtinä puolustavat FC Barcelonaa. Yleisesti sanotaan, että suurseurat ajoittain ”vuotavat” tiettyjä asioita ”omiin lehtiinsä”. Tähän myös Piqué viittasi puheenvuorossaan.

– Silloin ei tule ongelmia, kun kukaan ei haasta riitaa. Me tunnemme seuran. Me tiedämme, mitkä lehdet ovat lähellä seuraa. Me tiedämme, mitä artikkeleita missäkin lehdessä julkaistaan. Monessa tapauksessa tiedämme senkin, kuka jutut on kirjoittanut, vaikka jutun perässä olisi ihan toisen henkilön nimi.

[readmore from=Barcelona]

Piqué siis kenties vihjasi, että Boschin sijaan joku Barcelonan seurajohdosta olisi käytännössä sanellut artikkelin sisällön.

– Me emme halua suuttua. Me vain haluamme taistella jokaisen ottelun voitosta ja voittaa mestaruuksia. Toivomme, ettei kukaan yritä haastaa riitaa ongelmista, joita ei oikeastaan edes ole olemassa. Me ainakaan emme halua haastaa riitaa.

– Joskus pelit menevät paremmin, toisinaan huonommin, mutta meidän on puhallettava yhteen hiileen ja pidettävä seura yhtenäisenä. Jos emme tee sitä, satutamme vain itseämme.