Real Madridin puheenjohtaja jo kuudennelle kaudelleen – takana 47 pokaalia, edessä valtavia haasteita

© Kuva: Getty Images

74-vuotias Florentino Pérez on valittu maanantai-iltana jatkamaan Real Madridin puheenjohtajana uudelle nelivuotiskaudelle vuoteen 2025 saakka. Valinta oli pelkkä muodollisuus, sillä vastaehdokkaita Pérezille ei ilmaantunut. Ehdokkuuden ehtona oli myös 124 miljoonan euron takuusumma, joka ei miljardööri Pérezille – yhdelle Espanjan rikkaimmista henkilöistä – ongelma ollut.

Alkava puheenjohtajakausi on Pérezille jo kuudes. Ensi kerran hänet valittiin puheenjohtajaksi vuonna 2000. Ensimmäinen rupeama päättyi 27.2.2006, mutta Pérez palasi vallankahvaan 1.7.2009, ja on ollut Real Madridin johdossa siitä lähtien.

Kymmenen päivää ennen uudelleenvalintaansa Pérez sai täyteen tuhat ottelua Real Madridin puheenjohtajana. Seura on saavuttanut hänen puheenjohtajakausillaan yhteensä 47 pokaalia, joista 39 vuosina 2011-2020. Merkittävimpiä näistä ovat viisi jalkapallon Mestarien liigan voittoa sekä kaksi koripallon Euroopan Cupin voittoa viime vuosikymmenellä. Pérezin aikakausien kaikkiaan 47 mestaruudesta jalkapallossa on tullut 26 ja koripallossa 21.

Pérez on tuonut puheenjohtajana Real Madridiin useita huippupelaajia. Kirkkaimpina supertähtinä voi mainita esimerkiksi Luis FigonZinédine ZidanenRonaldonDavid Beckhamin ja Cristiano Ronaldon. Kaudesta 2010-2011 lähtien Real Madrid on voittanut jalkapallossa yhteensä 19 pokaalia, vähintään yhden joka kausi.

Viime vuosien merkittäviin saavutuksiin kuuluvat Real Madridin naisjoukkueen perustaminen sekä Santiago Bernabéu -stadionin kunnianhimoinen modernisaatio yhdeksi maailman uljaimmista ja nykyaikaisimmista stadioneista. Stadionremontti on edennyt joutuisasti koronapandemian vuoksi, ja sen odotetaan valmistuvan vuodenvaihteessa 2022-2023.

Vaikka remontti on erittäin kallis, uudistetun stadionin lasketaan tuovan Real Madridille yli 200 miljoonan euron vuotuisat lisätulot. Sellainenkin arvio on esitetty, että jopa 80 prosenttia Madridiin saapuvista turisteista kävisi opastetulla kierroksella Santiago Bernabéulla.

Florentino Pérezin lähiaikojen suuriin haasteisiin kuuluu joukkueen uudistaminen ja nuorentaminen. Suunnitelman ytimessä ovat maailman tavoitelluimmat nuoret hyökkääjätähdet Kylian Mbappé ja Erling Braut Håland. Mbappén arvellaan olevan mahdollisesti valmis vaihtamaan PSG:n Real Madridiin jo tänä kesänä. Hålandin perässä on lukuisia muitakin seuroja, joten kilpailu on kovaa ja Borussia Dortmundin hintapyyntö varmasti korkea. Hålandin itsensä otaksutaan kuitenkin mielivän juuri Madridiin.

Yksi haaste on myös koronapandemian aiheuttama talouskriisi. Real Madrid leikkasi menobudjettiaan jopa kolmanneksella säästääkseen kuluissa, mutta silti tulos on painumassa tänä vuonna noin 70 miljoonaa euroa pakkaselle. Niinpä Pérez on pyytänyt joukkueen pelaajistoa uuteen 10 prosentin palkkaleikkaukseen, aivan kuten viime toukokuussakin tehtiin. Seura toivoo pelaajien vastaavan pyyntöön myöntävästi.

Samaan vaatimukseen limittyvät myös Sergio Ramosin ja Lucas Vázquezin jatkot Real Madridissa. Seura on tarjonnut kapteenilleen Ramosille vuoden ja Vázquezille kolmen vuoden jatkoa 10 prosenttia nykyistä pienemmillä ansioilla, mutta molemmat kieltäytyivät tarjouksesta. Niinpä Real Madrid on aidossa vaarassa menettää Ramosin pitkän yhteistyön jälkeen. Luka Modricille vastaava ehdotus kelpasi.

Real Madrid aikoo myös lisätä panostuksiaan naisjoukkueeseensa. Debyyttikauttaan Primera Iberdrolassa pelaava Real Madrid on tällä hetkellä sarjassa kolmantena ja on siten saavuttamassa tavoitteensa yltää Naisten Mestarien liigaan ensi kaudeksi. Se helpottaisi epäilemättä suuresti myös ensi kauden joukkueen rakennusta.

Lähde: AS


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.