Kun Valencia nujersi keskiviikkoiltana Real Madridin kotikentällään maalein 2-1, tuli se samalla tehneeksi seurahistoriaa. Koskaan aiemmin satavuotisen seurahistoriansa aikana Valencia ei ollut pelannut 17 ottelua putkeen ilman tappiota.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Temporadas en las que el Valencia enlazó más partidos oficiales sin perder:
17 en 2018-19
16 en 1925-26 y 1941-42

Pitkään Valencian kausi näytti erittäin synkältä. Syyskauden aikana Valencia käväisi jopa putoamisviivan alapuolella, ja käytännössä koko syksy meni sarjataulukon alemmalla puolikkaalla.

Nyt Valencia on noussut viidenneksi, pisteen päähän UCL-paikassa kiinni olevasta Getafesta. Lisäksi se on raivannut tiensä Copa del Reyn finaaliin sekä Eurooppa-liigan puolivälieriin.

13. tammikuuta päivä ei vielä Valencialle paistanut. Se oli jäänyt edellisenä päivänä kotikentällään tasapeliin Real Valladolidin kanssa, ja valmentaja Marcelinon aseman uskottiin olevan vaakalaudalla. Turhaan, sillä nyt Marcelino on saanut Lepakot tuttuun lentoon. Sijoitus on kohentunut kierros kierrokselta.

Uuden, voittoisamman peli-ilmeen myötä somekansa on kaivanut esille Valencian kapteenin, Espanjan maajoukkueeseenkin nousseen Dani Parejon twiitin tuolta tammikuun 13. päivältä. Parejo nimittäin valoi tuolloinkin uskoa joukkueeseensa, ja nyt voi todeta miehen olleen sanojensa mittainen.

– Kieltäydyn julistamatta kautta hävityksi tammikuussa… Se ei ole minun tapaistani eikä tämän joukkueen hengen tapaista. Meillä on aikaa ja paljon tahtoa päämäärien saavuttamiseksi. Täällä ei luovuta kukaan. Minä uskon tähän joukkueeseen, huhtikuussa 30 vuotta täyttävä Parejo kirjoitti.

Eivätkä olleet tyhjiä sanoja ne.

Dani Parejo

@DaniParejo
Me niego a dar por perdida una temporada en enero... Eso no va conmigo ni con el espíritu de este equipo. Hay tiempo y muchas ganas de lograr los objetivos. Aquí no se rinde nadie. Yo creo en este equipo