Atlético Madrid isännöi lauantai-iltana Barcelonaa Metropolitanolla La Ligan huippuottelussa.

Atlético on aloittanut sarjakauden varsin vahvasti. Diego Simeonen miehistö on kerännyt seitsemästä ottelusta 17 pistettä, minkä seurauksena Atlético on sarjassa kolmantena. Kaksi ottelua enemmän pelannut Real Sociedad johtaa La Ligaa kolmen pisteen erolla Atléticoon.

Barcelonan alkukausi on ollut sen sijaan haastava. Barcelona on parhaillaan La Ligassa kahdeksas. Barcelona on saanut seitsemästä ottelusta vain 11 pistettä ja alkukausi La Ligassa on yksi Barcelonan lähihistorian huonoimmista.

Poissaolijat

Atlético

Luis Suárez (koronavirustartunta)
Lucas Torreira (koronavirustartunta)
Héctor Herrera (lihasvamma)
Sime Vrsaljko (polvivamma)

Barcelona

Sergio Busquets (lihasvamma)
Ansu Fati (polvivamma)
Ronald Araújo (lihasvamma)

Arvioidut avauskokoonpanot

Atlético: Oblak; Trippier, Savic, Giménez, Hermoso; Carrasco, Koke, Saúl, Llorente; Correa, João Félix

Barcelona: Ter Stegen; Alba, Lenglet, Piqué, Sergi Roberto; Coutinho, de Jong, Pjanic; Dembélé, Messi, Griezmann

Valmentajien kommentit

Atlético taistelee koronavirustartuntojen kanssa. Luis Suárez ja Lucas Torreira ovat sivussa tartuntojen vuoksi. Simeone tiedostaa riskit.

– Olemme osa yhteiskuntaa ja meillä on myös riski saada tartunta. Laitamme eri pelaajat kentälle ja odotamme saavamme kaksikon pian takaisin. Tällä hetkellä on mahdollista, että saamme tartuntoja, Simeone viittasi koronaviruspandemiaan.

Diego Costa on ollut yli kuukauden sivussa pelikentiltä, mutta kärki on palautunut pelikuntoon.

– Costa saattaa olla avauskokoonpanossamme. Hän on ollut mukana kolmissa harjoituksissa. Hän on kunnossa ja kykenee pelaamaan.

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman tiedostaa, millainen haaste joukkueella on edessään.

– Tiedämme, että luvassa on hyvin vaikea ottelu kovaa joukkuetta vastaan. Minun on nostettava esiin Simeonen tekemä työ. Atlético tekee todella hyvin töitä ja heillä on kilpailukykyinen joukkue. Se on tärkeää. Luotamme omaan tekemiseemme, Koeman vakuutti.

– Edessä oleva ottelu on tärkeä ja meidän on saatava siitä paras mahdollinen tulos. Sarjakausi on todella pitkä ja sen aikana voi tapahtua vaikka ja mitä. Atlético taistelee pokaaleista ja vastaan asettuu kilpailukykyinen joukkue.

Ottelun televisiointi

C More näyttää lauantain huippuottelun kanavillaan ja suoratoistopalvelussaan. Ottelu käynnistyy 22.00.