Koronapandemian synkentämän poikkeusvuoden vuoksi Mestarien liigan lohkovaihe pelataan tällä kaudella harvinaisen kiireisellä aikataululla. Lohkovaihe käynnistyi viikko sitten, ja heti tänään pelataan jo toista kierrosta.

Real Madridin taival Mestarien liigassa sai katastrofaalisen alun, kun se hävisi kotiottelunsa Shakhtar Donetskille maalein 2-3. Lohko ei suinkaan ole mitään lastenleikkiä, sillä siinä on peräti kolme joukkuetta Euroopan TOP 4 -liigoista. Kun Real Madrid vierailee tänään Saksassa Borussia Mönchengladbachin vieraana, alkaa sillä olla jo kiire saada pisteitä. Joku voisi käyttää jopa kulunutta ilmausta ”pakkovoitto”.

Alun perin koronarajoitukset sallivat päästää Mönchengladbachin stadionille korkeintaan 10 804 katsojaa. Sittemmin lukema tähän otteluun pudotettiin vaivaiseen 300 faniin ja lopulta maanantai-iltana tuli tyly ilmoitus: peli pelataan kokonaan ilman katsojia. Saksan koronatilanne on pahentunut sen verran paljon, että terveysviranomaiset määräsivät pelin pelattavaksi suljetuin ovin.

Mestarien liigan 2. kierros
27.10. klo 22
Borussia Mönchengladbach-Real Madrid

Kuntopuntari

Mönchengladbach, V-T-T-V-V

24.10.2020, Mainz-Mönchengladbach (Bundesliiga), 2-3
21.10.2020, Inter-Mönchengladbach (UCL), 2-2
17.10.2020, Mönchengladbach-Wolfsburg (Bundesliiga), 1-1
8.10.2020, Mönchengladbach-Düsseldorf (Bundesliiga), 4-0
3.10.2020, Köln-Mönchengladbach (Bundesliiga), 1-3

Real Madrid, V-H-H-V-V

24.10.2020, Barcelona-Real Madrid (La Liga), 1-3
21.10.2020, Real Madrid-Shakhtar Donetsk (UCL), 2-3
17.10.2020, Real Madrid-Cádiz (La Liga), 0-1
4.10.2020, Levante-Real Madrid (La Liga), 0-2
30.9.2020, Real Madrid-Valladolid (La Liga), 1-0

Mönchengladbach-Real Madrid

11.12.1985, Real Madrid-Borussia Mönchengladbach (UEFA Cup), 4-0
27.11.1985, Borussia Mönchengladbach-Real Madrid (UEFA Cup), 5-1
17.3.1976, Real Madrid-Borussia Mönchengladbach (Euroopan Cup), 1-1
5.3.1976, Borussia Mönchengladbach-Real Madrid (Euroopan Cup), 2-2

Poissaolijat

Borussia Mönchengladbach

Andreas Poulsen (toipuu olkapääleikkauksesta
Denis Zakaria (toipuu polvileikkauksesta)
Jordan Beyer (ollut koronakaranteenissa)
Mamadou Doucouré (ei pelikunnossa)

Real Madrid

Dani Carvajal (polvivamma)
Martin Ødegaard (pohjevamma)
Álvaro Odriozola (pohjevamma)
Mariano Díaz (vamma)
Nacho (lihasvamma)

Arvioidut avauskokoonpanot

Borussia Mönchengladbach, 4-2-3-1

Sommer; Lainer, Elvedi, Ginter, Bensebaini; Kramer, Neuhaus; Hofmann, Stindl, Thuram; Pléa

Real Madrid, 4-4-2

Courtois; Lucas, Varane, Ramos, Mendy; Modrić, Valverde, Casemiro, Kroos; Benzema, Vinícius

Valmentajien kommentit

Marco Rose, Borussia Mönchengladbach

– En paljasta avauskokoonpanosta mitään. Jokaisilla harjoituksissa olevalla pelaajalla on mahdollisuus päästä avaukseen. Kaikki viimeisessä ottelussa olleet pelaajat ovat nytkin mukana, eikä uusia poissaoloja ole.

– Real Madridia vastaan pelaaminen on tietysti jotain erityistä. Odotamme innolla mahtavan vastustajan kohtaamista. Madridilla on monta maailmanluokan pelaajaa, mutta myös sillä joukkueella voi olla joskus huono päivä. Meidän täytyy hyödyntää madridilaisten harvat virheet ja haastaa Real siten, että voimme järjestää yllätyksen.

– Olemme erittäin kunnianhimoisia, haluamme osoittaa tasomme Mestarien liigassa ja saavuttaa positiivisia tuloksia. Haluamme löytää saumamme Real Madridia vastaan, mutta tiedämme sen olevan meille suuri haaste.

– Realin kapteeni Sergio Ramos on johtava pelaaja, erinomainen puolustaja ja lisäksi valtavan maaliahne. Hän nousee aina ylös ja häntä vastaan on epämukavaa puolustaa. Meillä on kuitenkin Matthias Ginterin ja Nico Elvedin kaltaisia hyviä poikia, jotka menevät kovaa kaksinkamppailuihin ja kykenevät panemaan hanttiin sellaiselle pelaajalle. Voimme myös jakaa tässä vastuuta, mutta epäurheilijamaisuuksiin emme ryhdy.

Milanossa kunniotimme vastustajaa liian pitkään. Saimme siitä pelistä kuitenkin paljon positiivista mukaan ja toivomme pärjäävämme jälleen raudanlujaa vastustajaa vastaan.

Zinédine Zidane, Real Madrid

– Meidän täytyy pelata samanlainen ottelu kuin el Clásicossa. Pelasimme hyvin ja taistelimme joukkueena, ja tärkeintä on yrittää tehdä samoin huomenna (toim. huom. lausunnot annettu maanantaina). On toistettava viikonlopun tekeminen.

– Meidän täytyy pelata hyvä ottelu ja keskittyä tilanteeseemme Mestarien liigassa. Meidän täytyy pysyä keskittyneinä 90 minuuttia ja taistella. Siitä tulee vaikeaa ja meidän pitää keskittyä tekemiseemme kentällä.

– Tiedämme, että kausi on pitkä ja tarvitsemme kaikkia pelaajia. Olen aina sanonut niin. Meillä on ollut ongelmia oikean laitapuolustajan paikalla, mutta muut pelaajat voivat paikata sillä tontilla, eikä siitä synny ongelmia.

Eden Hazard on mukanamme, koska hän on kunnossa. Se on meille hyvä uutinen. Olemme kaikki siitä iloisia ja huomenna näemme, kuinka häntä käytämme.

Pelin erotuomarina toimii israelilainen Orel Grinfeld.

Mistä näet pelin?

Mestarien liigan ottelut näkyvät maksullisilta C Moren kanavilta ja C Moren suoratoistopalvelusta. Borussia Mönchengladbachin ja Real Madridin välinen ottelu näkyy C Moren suoratoistosta. Ottelun selostaa Lauri Kottonen. C More Sport -kanavapaketti maksaa 29,95 euroa kuukaudessa.

Ottelu alkaa kello 22 Suomen aikaa. C More -illan studio-osuus alkaa kello 19.30 ennen Shakhtar Donetsk-Internazionale -ottelua.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Heti tiistaina jatketaan Mestari-matseilla! Jokainen peli tutusti cmore.fi/ucl, ja jos klo 22 peleissä iskee valinnan vaikeus, niin Panoraama-lähetys näyttää kaikkien pelien huippuhetket ns. jatkuvalla syötöllä 👌🏼
#UCLfi