Real Madrid ja Shakhtar Donetsk kohtasivat keskiviikkona Mestarien liigan kamppailussa Madridissa. Ukrainalaisvieraat hakivat yllätysvoiton värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta lukemin 2-3.

FC SHAKHTAR ENGLISH

@FCShakhtar_eng
🔥 YES! YES! YES! WE’VE DONE IT! ⚒ SHAKHTAR DEFEATED REAL 3-2 IN MADRID! 🧡

😍 INCREDIBLE! We started the new @ChampionsLeague campaign with a BIG victory! 👏🏻

The next group stage game is vs Inter Milan in Kyiv on October 27th. #RealMadridShakhtar #UCL shakhtar.com

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vähintäänkin uskomaton, sillä tilanne tauolla oli vieraille peräti 0-3.

Shakhtar siirtyi kamppailussa johtoon 29. minuutilla, kun Tete laukoi pallon alakulmaan ohi Thibaut Courtoisin. Vain neljä minuuttia myöhemmin vieraat osuivat uudelleen, kun Real-puolustaja Raphaël Varane siirsi pelivälineen epäonnekkaasti omaan maaliin.

Ukrainalaisnippu iski vielä kolmannen kerran pari minuuttia ennen avausjakson loppua, kun Manor Solomonin laukaus painui takakulmaan.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Real Madrid have conceded three first half goals in a Champions League match for the first time since September 2005 vs Lyon, while this is the first time it has happened at home in the competition since February 2000 vs Bayern Munich. Shocker.

Kotijoukkue heräsi toisella jaksolla kamppailuun mukaan nöyryyttävän avausjakson jälkeen. Luka Modrićin mieletön kaukolaukaus avasi madridilaisten maalitilin, kun kamppailua oli pelattu 54 minuuttia.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Vinícius Júnior toi kotijoukkueen jo maalin päähän komealla osumallaan. Brasilialaisnuorukainen ehti olla kentällä vain 15 sekuntia vaihdosta kentälle tultuaan, ennen kuin verkko heilui.

OptaJoe

@OptaJoe
15 - Vinícius Jr scored just 15 seconds after entering the pitch for Real Madrid; since Opta have full data for Champions League goal times (2006-07), this is the fastest goal scored by a substitute. Lightning.

Molemmissa päissä nähtiin vielä toisen jakson aikana useita huippupaikkoja, mutta lisäosumia ei kuitenkaan enää syntynyt. Kotijoukkueen Federico Valverde laukoi lisäajalla pallon maaliin, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen osuma hylättiin. Vinícius seisoi maalivahdin näkökentän edessä laukauksen lähtiessä, ja brassi oli sillä hetkellä paitsiossa.

Lohkon toinen kamppailu alkaa klo: 22.00, kun vastakkain asettuvat Internazionale sekä Borussia Mönchengladbach.