La Ligassa pelataan perjantain ja sunnuntain välillä 17. ottelukierros.

Lähtötilanne ennen viikonloppua on se, että kärjessä ovat tasapistein ottelun muita vähemmän pelanneet Barcelona ja Real Madrid. Heidän takanaan on erittäin tiukkaa, sillä Real Sociedad, Getafe, Athletic Bilbao, Atlético Madrid ja Valencia mahtuvat viiden pisteen sisään.

Sarjan jumbona ovat Espanyol ja Leganes. Näiden lisäksi putoamistaistelussa tällä hetkellä ovat Celta Vigo, Mallorca ja Eibar.

Kierroksen herkkupaloina ovat Real Sociedad-Barcelona, Sevilla-Villarreal ja Valencia-Real Madrid.

Real Sociedad-Barcelona

Lauantaina 14.12. klo 17:00

Ernesto Valverden miehistö matkaa ennakkoon haastavaan otteluun Anoetalle. Vastaan asettuu Real Sociedad, joka esitti varsinkin alkukaudesta upeita peliesityksiä.

Joukkueiden vireet ovat hieman toisistaan poikkeavat. Siinä missä La Realin otteet eivät ole olleet aivan alkukauden veroisia tuloksellisesti tai pelillisesti, on Barcelona saanut peliään toimimaan paremmin kuin kauden vaikeimpina aikoina. Katalonialaisten tulokset ovat toki olleet läpi kauden suhteellisen hyviä, mutta viime viikkoina myös peliesitykset ovat antaneet Valverdelle aihetta hymyyn ainakin aiempaa enemmän.

Vaikka kotietu hieman tasoittaakin puntteja, on nykyvireinen Barcelona ehdottomasti ennakkosuosikki. Vaikka Barcelonalla onkin alla viikko-ottelu Mestarien liigasta, ei rasitusaste ole korkea, sillä joukkue kierrätti pelaajistoaan voimakkaasti Interiä vastaan ja useat avainpelaajat Lionel Messiä myöten saivat levätä.

Ennakkoon mielenkiintoinen taistelupari löytyy keskikentältä, kun nuoret taiturit Frenkie de Jong ja Martin Ødegaard heiluttavat joukkueidensa tahtipuikkoa.

Valencia-Real Madrid

Sunnuntaina 15.12. klo 22:00

Kaikki kilpailut mukaan lukien kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa oleva Real Madrid vierailee Mestalla’lla, joka on ollut sille pitkään haastava stadion pelata. Edellisestä viidestä vierasottelustaan Valenciaa vastaan Real Madrid on onnistunut voittamaan vain yhden ja nappaamaan yhden tasapelin.

Valencia tulee olemaan tälläkin kertaa ennakkoon paha pala pureskeltavaksi, sillä joukkueessa on varmasti hyvä hurmos päällä viime tiistailta. Se yllätti Ajaxin vieraskentällä 1-0-lukemin ja eteni sensaatiomaisesti Mestarien liigassa pudotuspeleihin lohkonsa ykkösenä. Joukkueen tulokset ovat muutenkin olleet viime aikoina hyviä, sillä kahdeksan viime ottelun saldona on kuusi voittoa, yksi tasapeli ja vain yksi tappio. Huomion arvoista on myös se, että Albert Celadesin miehistö ei ole tällä kaudella hävinnyt yhtään kahdeksasta kotiottelustaan.

Real Madridillakin on ollut paljon aihetta hymyyn. Positiivisten tulosten lisäksi Zinédine Zidanen ryhmä on parantanut pelaamistaan huimasti ja ei ole liioiteltua sanoa, että ryhmä on pelannut viimeisen puolentoista kuukauden aikana parempaa jalkapalloa kuin kertaakaan viime tai tällä sesongilla vastaavalla ajanjaksolla.

Rasitusasteissa ei pitäisi olla suurta eroa. Valencialla on alla yksi lepopäivä enemmän, mutta Real Madridilla oli varaa kierrättää pelaajistoaan enemmän keskiviikkona Belgiassa.

Oman osansa tarinaan tuo loukkaantumiset. Valencialta epävarmojen listalla ovat useat avainpelaajat kuten Jasper Cillessen, Kevin Gameiro, Denis Tserishev, Maxi Gomez, Geoffrey Kondogbia, Goncalo Guedes ja Kangin Lee. Osa heistä saattaa kuitenkin kuntoutua ennen sunnuntaita.

Real Madridilla varmuudella ovat sivussa pitkäaikaispotilas Marco Asensio, Eden Hazard, James Rodríguez ja Lucas Vazquezin kuntoutuminen on epätodennäköistä. Suurimman vaivan kuitenkin tuottanee vasemman laitapuolustajan tontti, sillä Marcelo on loukkaantuneena ja Ferland Mendy on pelikiellossa.

Real Madrid hakee ottelusta myös ennakkoasetelmia ensi keskiviikon El Clásicoon. Esimerkiksi Casemiro on yhden keltaisen kortin päässä pelikiellosta, joten hänen tulee olla varovainen.

Kierros 17

Perjantaina 13.12.

Klo 22:00
Alaves-Leganes

Lauantaina 14.12.

Klo 14:00
Granada-Levante

Klo 17:00
Real Sociedad-Barcelona

Klo 19:30
Athletic Bilbao-Eibar

Klo 22:00
Atlético Madrid-Osasuna

Sunnuntaina 15.12.

Klo 13:00
Getafe-Valladolid

Klo 15:00
Celta Vigo-Mallorca

Klo 17:00
Espanyol-Real Betis

Klo 19:30
Sevilla-Villarreal

Klo 22:00
Valencia-Real Madrid