Bayern Münchenin päävalmentaja Thomas Tuchel oli todella pettynyt tuomariston ratkaisuun Mestarien liigan toisen välierän loppuhetkillä.

Tuchelin ryhmä johti keskiviikkona Real Madridia 1-0 aina 88. minuutille asti ja näytti jo menevän jatkoon. Sitten Madridin vaihtopelaaja Joselu iski kaksi maalia lyhyen ajan sisään ja käänsi otteluparin valkopaitojen hyväksi.

Bayernin Matthijs de Ligt toimitti vielä pallon verkkoon lisäajan 13. minuutilla, mutta osumaa ei hyväksytty, koska avustava tuomari oli nostanut lippunsa paitsion merkiksi ja erotuomari oli viheltänyt pilliinsä. Madridin puolustajatkin lopettivat osittain pelaamisen vihellyksen takia.

Televisiolähetyksen uusinnoissa kuitenkin näkyi, että tilanne ei välttämättä ollut paitsio. Sitä ei kuitenkaan pystytty tarkistamaan videolta, koska erotuomari oli jo keskeyttänyt pelin.

Jos tilanteen olisi annettu jatkua ilman liputusta ja vihellystä, videotuomari olisi voinut tarkistaa sen.

Tuchelin mukaan tuomarien päätös oli ”todella, todella huono” ja ”sääntöjen vastainen”.

– Avustava ja erotuomari tekivät katastrofaalisen päätöksen. Tuntuu kuin meidät olisi petetty lopussa, sanoi Tuchel BBC:n mukaan.

– Avustava pahoitteli sitä, mutta se ei auta. Lipun nostaminen tällaisella hetkellä… Erotuomari näkee, että saamme kakkospallon ja pääsemme vetämään. Sitä on vaikea niellä, mutta niin se vain on.

Tuchel vahvisti myöhemmin, että myös erotuomari Szymon Marciniak pyysi tapahtunutta anteeksi, mutta saksalaisluotsi toisti, että siitä ei ollut enää apua.

– Ei vain auta selitellä jälkikäteen. Olet kentällä koska olet paras [tuomari], mitä on olemassa. Ja meillä on oikeus odottaa sitä loppuun asti.

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti painotti, että Los Blancos lopetti pelaamisen tuomarin vihellykseen. Italialaisluotsin mukaan Bayernilla ei ole varaa valittaa, koska hänen mielestään myös Madridilta vietiin maali väärin perustein.

– Tilanne oli aika selkeä. Avustava nosti lippunsa, tuomari vihelsi pilliinsä ja me lopetimme pelaamisen.

– Jos he valittavat siitä, niin me voimme valittaa Nachon hylätystä maalista, koska Joshua Kimmich filmasi. He kummatkin tönivät toisiaan.

Real Madrid voitti otteluparin yhteismaalein 4-3. Se kohtaa 1. kesäkuuta pelattavassa finaalissa Borussia Dortmundin, joka kaatoi Paris Saint-Germainin yhteismaalein 2-0.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨 Thomas Tuchel on the offside case: “It was a disaster. An absolute disaster and it’s clear violation of the rules”.

“The clear rule is that the scene must continue. The first mistake was made by the linesman, the second by the referee”.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!