Barcelonan kasvatti siirtyi paluuhuhuista huolimatta Saksaan: ”En ole varma, oliko se konkreettinen vaihtoehto”

© Kuva: Getty Images

Espanjan A-maajoukkueeseen noussut keskikenttäpelaaja Dani Olmo siirtyi tammikuussa saksalaiseen RB Leipzigiin, vaikka siirtohuhuissa Barcelonan kasvatin odotettiin palaavan Kataloniaan.

Olmo, 22, vietti nuoruudessaan seitsemän vuotta Barcelonan akatemiassa, kunnes hän siirtyi Kroatiaan suurseuraan Dinamo Zagrebiin, jossa hänestä kehittyi pääsarjatason tähtipelaaja.

Espanjalalaistaituria kohtaan oli kiinnostusta useasta eri maasta, mutta Leipzigin projekti oli hänelle houkuttelevin. Dinamo sai siirrosta 20 miljoonan euron korvauksen. Maaliskuussa Olmo vahvisti Mundo Deportivon haastattelussa, että Barcelonakin oli häneen yhteydessä, mutta hänelle jäi vaikutelma, että Blaugrana ei ollut siirtoneuvotteluissa tosissaan mukana.

– Minusta tuntui, etteivät he olleet vakavasti kiinnostuneita minusta, sanoi Olmo tuolloin.

– Marraskuussa he puhuivat agentilleni kuin olisivat halunneet saada sen [siirron] nopeasti toteutettua, mutta yhtäkkiä kaikki muuttui. Juuri, kun olin tammikuussa siirtymässä Leipzigiin, he [Barcelona] pyysivät minua odottamaan. Mutta olin jo tehnyt päätökseni.

Tuoreessa Goalin haastattelussa Olmolta kysyttiin jälleen, miksi siirto Barcelonaan ei toteutunut.

– En ole ehkä oikea henkilö vastaamaan tähän kysymykseen. Se ei toteutunut, enkä ole varma, oliko se edes konkreettinen vaihtoehto.

– Lehdistössä kirjoitettiin monia asioita, mutta olin onnellinen Kroatiassa.

Viime marraskuussa Olmo debytoi Espanjan A-maajoukkueessa ja pääsi heti maalin makuun EM-karsintapelissä Maltaa vastaan. Kuva: Getty Images

– Tiesin, että lähdön hetki tulee ennemmin tai myöhemmin. Leipzig oli yksi seuroista, joka osoitti enemmänkin kiinnostusta minua kohtaan. Siksi päätin siirtyä siinne.

Olmo tarkensi vielä, mikä teki Leipzigista muita seuroja vahvemman vaihtoehdon.

– Valitsin Leipzigin heidän projektinsa takia ja siksi, miten he huolehtivat lahjakkuuksistaan. Joukkuettamme katsoessa huomaa, että meillä on todella nuori ryhmä. Meillä on pelaajia, joilla on isoja suunnitelmia, mutta olemme myös [nyt] valmiita taistelemaan suurimmista saavutuksista.

– Olemme nähneet sen tällä kaudella sekä Bundesliigassa että Mestarien liigassa. Meillä on nuori joukkue, joka haluaa voittaa kaiken. Uskon, että voimme taistella jopa [Bundesliigan] mestaruudesta, jos jatkamme kovaa työntekoa.

Olmo myönsi, että haluaa vielä jonain päivänä pelata La Ligassa.

– Olen sanonut ennenkin, että olisi kaunista pelata kotimaansa pääsarjassa. La Liga on yksi maailman parhaista sarjoista, joten miksi ei?


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2.Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!