Martin Ødegaardin edustaja paljasti: Barcelona oli Ødegaardin kintereillä – siirto kaatui tästä syystä

© Kuva: Getty Images

Martin Ødegaard siirtyi Strømsgodsetista Real Madridin organisaatioon tammikuussa 2015. Real Madrid maksoi silloin 15-vuotiaasta Ødegaardista noin kolme miljoonaa euroa.

Ennen Real Madrid -siirtoaan Ødegaard vieraili useassa eurooppalaisessa huippuseurassa tutustumassa heidän päivittäiseen toimintaansa. Ødegaard käväisi muun muassa Bayern Münchenin ja Barcelonan vieraana.

Ødegaardin mukana kyseisillä tutustumisreissuilla ollut norjalaispelaajan edustaja ja entinen ammattilaispelaaja Kent Karlsen kertoi Què t’hi Juguesin haastattelussa, miksi mahdollinen Barcelona-siirto kaatui.

– Barcelona kutsui meidät seuraamaan heidän toimintaansa ja vierailimme La Masiassa ja kaikissa seuran tiloissa. Puhuimme silloisen urheilutoimenjohtajan Andoni Zubizarretan kanssa ja hän kutsui meidät seuraamaan Camp Noulle Barcelonan ja Ajaxin välistä ottelua. Se oli erityinen ilta. Barcelona on suuri seura, mutta Martin ja hänen isänsä ottivat huomioon kaikki asiat päätöstä tehdessään. Loppujen lopuksi he vierailivat muissakin seuroissa ja päätyivät toiseen vaihtoehtoon, Karlsen totesi.

Karlsenin mielestä Barcelonan silloinen siirtokielto oli yksi suurimmista syistä sille, minkä vuoksi Leo Messiä esikuvanaan pitävä Ødegaard ei päätynyt Barcelonaan.

– Se siirtokielto oli Barcelonan kannalta surkea juttu Ødegaardin hankinnan suhteen. Jos Ødegaard olisi hyväksynyt Barcelonan tarjouksen, olisi hänen pitänyt pelata vuoden verran vielä Norjassa Barcelonan siirtokiellon vuoksi. Barcelona ei voinut silloin hankkia häntä seuraan ja Ødegaard epäröi.

Ødegaard on kuulunut tällä kaudella La Ligan ehdottomiin tähtiin. Ødegaardin odotetaan pelaavan vielä ensi kaudella Real Sociedadin riveissä, jonka jälkeen norjalaisen on määrä palata Real Madridiin.