Suomen Barcelona-kannattajilta selvä viesti: Haluamme Neymarin takaisin Barcaan!

© Kuva: Getty Images

Neymar-saagaa on vatvottu koko kesän – tai suuremmassa kuvassa parin vuoden – ajan.

Oikeastaan heti kun Neymar siirtyi Barcelonasta PSG:hen kesällä 2017, alkoi huhumylly tuoda miestä takaisin Espanjaan. Spekulointi on tämän kesän aikana vain kiihtynyt, ja tällä hetkellä Barcelona ja PSG tiettävästi käyvät siirrosta konkreettisia neuvotteluita.

Barcelona-yhteisön sisällä Neymarin mahdolliseen paluun on suhtauduttu ristiriitaisin tuntein. Moni muistaa, miten hyökkääjä jätti seuran yllättäen siirtyäkseen Pariisiin. Lähtö ei tapahtunut lämpimissä merkeissä, vaan molemmat osapuolet haastoivat toisensa oikeuteen.

Saadakseen Neymarin takaisin Barcelonan pitäisi maksaa miehestä eri arvioiden mukaan noin 200-250 miljoonaa euroa. Osittain kauppa voitaisiin rahoittaa pelaajavaihtokauppana.

Mitä tähän kaikkeen sanovat suomalaiset Barcelona-kannattajat. Olisiko Neymar kaikista epäilyksistä huolimatta tervetullut hankinta, vai pitäisikö Barcan luopua leikistä?

Kysyimme asiaa Suomen suurimmassa Barcelona-aiheisessa Facebook-ryhmässä, FC Barcelonan olohuoneessa. Kysymys esitettiin näin: Jos Neymar on saatavilla, pitäisikö Barcelonan tuoda poika takaisin kotiin?

Vastauksia tuli yhteensä 290. Peräti 238, eli 80 prosenttia, vastasi ”kyllä”. Ainoastaan 20 prosenttia vastaajista oli siirtoa vastaan.

Moni täydensi vastaustaan kommentoimalla. Tässä niistä muutamia.

– Neymarille ei ole edelleenkään löytynyt korvaajaa, ja Messin ura lähenee loppuaan. Nyt on tehtävä kaikki temput, jotta Messin vikoista kausista saadaan kaikki mahdollinen irti. Vaikka sitten Neymarin tuominen takaisin.

– Neymar lähti miten lähti Barcasta. Nyt tämä show PSGssä. Ei jalkapallo tai Barca tarvitse tuollaista käytöstä.

– Neymarin tavoitteet on henkilökohtaisella puolella ja aiheuttaa toiminnallaan hankaluuksia. Voihan hän olla nyt hiukan kypsempi, mutta epäilen. Näin hänessä aikanaan Messin seuraajan, mutta maltti ei riittänyt ja neste nousi päähän. Tasoa ei varmaan kukaan epäile. Kaiken kaikkiaan väkipakolla takaisin hankkiminen näyttäisi hyvin nololta toiminnalta.

– Ehdottomasti KYLLÄ! Vaikka lähti miten lähti ja vaikka silloin suututti osan mm. tämänkin ryhmän faneista, niin onhan tuo nyt todella kova PELIMIES! Ja kuten oon kirjoittanutkin, niin v*tuttais erittäin SUURESTI, jos se Realiin menis!

– Barcelona on ainoa seura joka saa sen kuriin ja siitä kaiken irti mitä sillä on annettavaa. Soveltuu myös loistavasti joukkueeseen. Ja olishan se upeeta nähdä vielä MSN kolmikko pahan teossa jälleen, sekä voittamassa mestarien liigan.

– Messi jos tiedot pitää paikkansa haluaa hänet vierelleen. Se riittää.

– Mies ei kunnioita mitään muuta kun rahaa. Lähti pois Blaugranasta ja haastoi vielä joukkueen oikeuteen ja jotkut vielä ottaisi takasin. Ei voi ymmärtää. Ei ensinnäkään tarvita hyökkäyspäähän lisää mitään ja varsinkaan tälläistä diivaa, joka sekoittaa kaikkien pelin. Sit on vielä sellainen lasijalka, et kokoajan rikki.

Jos Barcelona aiheena kiinnostaa enemmänkin, TÄSTÄ pääset liittymään FC Barcelonan olohuoneeseen.