Kisa Neymarista loppusuoralla – kuka Barcan tai Realin pelaaja vaihtaa maisemaa?

© Kuva: Getty Images

Espanjan ja Ranskan lehdistön lempiaihe on tänäkin kesänä sama kuin parina edellisenäkin: tietysti brassitähti Neymar. Nyt tosin sillä erotuksella, että kun Neymar lähti kesällä 2017 suurella kohulla Barcelonasta Pariisiin, on suunta tällä kertaa päinvastainen.

Barcelonan uskotaan olevan kaikkein lähimpänä Neymarin ”kotiuttamista”, mutta mitään varmaa ei tiettävästi ole. Barcelonan delegaatio palasi Pariisin neuvotteluista ”tyhjin käsin”, ja ratkaisun etsiminen jatkuu.

Ranskalaismediassa uskotaan asioiden kuitenkin ratkeavan niinkin pian kuin perjantaihin mennessä. Jos näin todellakin käy, voisi Neymar suorittaa lääkärintarkastuksensa jo perjantaina Barcelonassa. Pelaaja voitaisiin jopa esitellä vielä samana päivänä. Tällaista ainakin ennakoi ranskalaismedia Paris United.

Pientä edistystä neuvotteluissa tiettävästi on. Avaintekijä on se, ettei Barcelona halua maksaa Neymarista yli 100 miljoonan korvausta. Siksi Barca yrittääkin mieluummin liittää osaksi kauppaa yhden tai kaksi pelaajistaan.

PSG oli eniten kiinnostunut Nelson Semedosta ja Ousmane Dembéléstä, mutta näistä kahdesta Barcelona ei halua luopua. Siksi pöydällä ovatkin nyt Philippe Coutinhon ja Ivan Rakiticin nimet. Jos PSG pääsee jommankumman tai molempien kanssa sopimukseen, voisi se olla valmis pudottamaan Neymarin pyyntihintaa lähesmmäs Barcelonan toiveita.

Coutinhon osalta pitää kuitenkin muistaa, että häntä tavoittelee myös Bayern München. Asia on jo lehdistölle Barca-johdon taholta vahvistettu. Bayern haluaisi lainata Coutinhon osto-optiolla – aivan kuten kaksi vuotta sitten tehtiin James Rodríguezin kanssa.

Real Madridkaan ei silti aio leikistä luopua, sillä seurapomo Florentino Pérez on halunnut värvätä Neymarin jo vuosien ajan. Siksi kehään on heitetty tiettävästi todellinen jokerikortti. Kun yksi brasilialainen supertähti on PSG:stä lähdössä, voitaisiin tilalle saada nuorempi versio tästä. Toisin sanoen 19-vuotias Vinicius.

Sportin mukaan Pérez tarjoaa pariisilaisille nyt Viniciusta, sillä tämä ei ole päässyt valmentaja Zinedine Zidanen suosioon, ja harjoituskausi on ollut vaisu.

Barcelonan uskotaan olevan Neymar-jahdin johdossa, mutta kenties huippulupaavan Viniciuksen saamisen mahdollisuus kääntää vielä PSG-johdon päät? Aiemmista ehdokkaista – Gareth BalestaLuka Modricista tai Iscosta – ei ole Pariisissa riittävästi innostuttu.

Neymar ei ole myöskään koskaan hankkinut Espanjan kansallisuutta, ja hänen hankintansa myötä joukkueen ulkomaalaiskiintiö ylittyisi. Tämäkin ongelma poistuisi, jos Vinicius vaihtaisi maisemaa.