Barcelonan havitteleman keskikenttäpelaajan profiilista lisätietoa – katseet Tottenhamin jättihankinnassa

© Kuva: Getty Images

Barcelonan havittelee kesän siirtomarkkinoilta useampaa pelaajaa.

Barcelonalaislehtien tietojen mukaan haussa ovat Neymar, Lautaro Martínez, keskikenttäpelaaja, laitapakki ja toppari. Keskitytään tässä jutussa keskikenttäpelaajaan.

Pidemmän aikaa on puhuttu Fabián Ruizista. Viimeisimpien tietojen mukaan Napolin pelintekijä on edelleen vaihtoehto, mutta on hyvin mahdollista, että Barcelona joutuu etsimään edullisemman pelaajan. Ruizin kun uskotaan maksavan jopa 100 miljoonaa euroa.

Hieman edullisemmaksi voisi käydä Tottenhamin Tanguy Ndombélé. Lisäksi hän sopisi paremmin siihen profiiliin, jota Barcelona Mundo Deportivon mukaan tavoittelee. Sekä Ivan Rakitic että Arturo Vidal ovat tämän hetken tiedon mukaan lähdössä kesällä, joten Barca haluaa tilalle niin sanotun box-to-box-pelaajan. Sellaisen, jolla riittää juoksuvoimaa ja ylipäätään annettavaa kentän molemmissa päissä.

Monipuolinen Ndombélé olisi paperilla juuri tällainen pelaaja. Se on sitten toinen juttu, suostuuko Tottenham miehestä luopumaan. Ndombélé siirtyi Lyonista Spursiin vasta viime kesänä. Siirtosumma oli Tottenhamin selkeä ennätys: 60 miljoonaa euroa. 23-vuotias Ndombélé allekirjoitti kesään 2025 ulottuvan sopimuksen ja sai heti alkukaudesta ison roolin joukkueessa. Siirto Barcelonaan on siis mahdoton ajatus?

Ei välttämättä. Kun Tottenhamissa manageri vaihtui Mauricio Pochettinosta José Mourinhoon, Ndombélén tilanne muuttui kertaheitolla. Mourinhon alaisuudessa vastuuta on tullut huomattavasti vähemmän, ja reilu pari viikkoa sitten Mourinho kritisoi ranskalaista julkisesti.

On hyvin mahdollista, että ainoa mahdollisuus Ndombélén Barcelona-siirrolle olisi se, että Mourinho ilmaisisi Tottenhamin seurajohdolle, ettei hänellä ole käyttöä Ndombélélle.

Kerroimme ensimmäisen kerran jo 1,5 vuotta sitten Barcelonan kiinnostuksesta Ndombéléa kohtaan. Tuolloin mies pelasi vielä Lyonissa, ja Barcelonan hankintalistalla Ndombélén edellä olivat Frenkie de Jong ja Adrien Rabiot. Barca päätyi lopulta hankkimaan de Jongin.