Siirtoikkuna-analyysi: Real Madrid vahvistuu ilman vahvistuksia

© Kuva: Getty Images

Tuore La Ligan mestari Real Madrid lähtee siirtoikkunaan poikkeuksellisessa tilanteessa. On hyvin todennäköistä, että seura ei osta ketään isoa nimeä siirtoikkunassa.

Tämä ei myöskään tarkoita, etteikö Real Madrid vahvistuisi. COVID on jättänyt jälkeensä myös espanjalaisjätin taloustilanteeseen ja seura todennäköisesti panostaa kauden 2021-22 ikkunaan. 

Jääkö Los Blancos virheellisesti lepäämään laakereilleen, ja miltä tulevaisuus näyttää?

Muutokset

Siitä on kieltämättä hyötyä, jos joukkueella on valtavasti potentiaalin omaavia pelaajia lainalla. Siitä on myös hyötyä, jos avainpelaajat eivät kärsi loukkaantumisista. Oli miten oli. Real Madrid vahvistuu merkittävästi tulevaa kautta ajatellen. 

Ulos on varmuudella lähdössä Achraf Hakimi 40 miljoonalla eurolla Internazionaleen. Tätä myyntiä fanit eivät ottaneet lämmöllä vastaan, mutta Zinédine Zidane ei tunnu liialti arvostavan Hakimia. Hakimi pelasi parhaat ottelunsa wingbackina kuluneella kaudella, mutta systeemi ja vaatimukset Madridissa ovat erilaiset. Hankintaa on syytä kuitenkin hieman kyseenalaistaa.

Nähdäänkö Odriozola ensi kaudella Real Madridin paidassa? Kuva: Getty

Positiivisella puolella on, että Álvaro Odriozolan, Takefusa Kubon ja Martin Ødegaardin lainat ovat ohi. Voisi kuvitella, että Ødegaard ja Odriozola palaavat pysyvästi pääkaupunkiin. Kubolle laina ja tuntuvasti peliminuutteja tekisi varmasti hyvää.

Lainalta pelaavat muun muassa myös maalivahdit Luca Zidane ja Andriy Lunin. Molempien kohtalo ensi kauden suhteen on tosin vielä auki, mutta Lunin lienee edustusjoukkueen kakkosmaalivahti tulevalla kaudella. Jésus Vallejo ja Borja Mayoral ovat muita nimiä, jotka palaavat lainalta, mitä kehtaa mainita. Kummallakaan ei tuskin ole tulevaisuutta Los Blancosissa, mutta heistä saanee 20 miljoonaa euroa ylimääräistä rahaa kassaan. 

James Rodríguezin on huhuttu lähtevän Real Madridista, mikä olisi hänelle järkevä ratkaisu. James ei oikein sovi tämän hetkiseen valkoiseen balettiin ja hänellä on realistisesti vielä nelisen vuotta laadukasta peliaikaa jäljellä.

Dani Ceballos näyttäisi myös siirtyvän Arsenaliin pysyvästi. Vielä on auki, jos kyseessä on laina ja ostopakko, vai siirto jo tänä kesänä. Molemmista herroista saa kuitenkin hyvän siirtokorvauksen, mikä saattaa nousta arvoon arvaamattomaan ensi vuonna. 

Kaksi polttavaa kysymystä tulee kuitenkin mieleen. Miten käy Sergio Reguilónin ja koska Gareth Bale vihdoin lähtee? Balen palkat vapauttaisivat huimasti pelivaraa seuralle. Reguilón on huomattavasti hankalampi kysymys.

Tarpeet

On syytä muistaa, että Eden Hazard ja Marco Asensio ovat pelikunnossa tulevalle kaudelle. Molempia voi pitää todella laadukkaina “uusina hankintoina”. La Ligan mestaruus irtosi lopulta ilman painavaa kontribuutiota kummaltakaan, mutta molemmat tarjoavat uusia ulottuvuuksia Real Madridin peliin.

Martin Ødegaard tuo hänkin uusia ulottuvuuksia ja leveyttä Los Blancosiin. Joukkue tulee olemaan huomattavasti laadukkaampi, luovempi ja hyökkäysvoittoisempi tulevalla kaudella. Tärkeää on kuitenkin, että vastikään löydetty tasapaino ei horju. Puolustuksen on pysyttävä tiiviinä.  

Voi hyvällä omatunnolla sanoa, että Madrid vahvistuu kolmella uudella pelaajalla. Odriozola tuo myös tarvittavaa leveyttä oikean laitapakin tontille. Entä mitä tarpeita on nyt ja tulevaisuudessa?

Väitän, että Real Madridilla on neljä-viisi tarvetta lyhyellä aikavälillä. Viides riippuu hyvin pitkälle Sergio Reguilónin kohtalosta.

Joukkue tarvitsee yhden topparin lisää, sillä Sergio Ramos on 34-vuotias ja ryhmässä on hänen lisäkseen ainoastaan Raphaël Varane ja Éder Militão, jotka täyttävät Los Blancosin vaatimukset. Ainoastaan tuntuu ehkä hieman tyhmältä sanoa, sillä Varane on maailman viiden parhaan topparin joukossa ja Militão on todella laadukas pelaaja, ja kaiken lisäksi nuori. Topparille on kuitenkin kohta akuutisti tarve.

Toinen tarvittava panostuksen kohde lienee pian vasen laitapakki. Ferland Mendy on ehdottomasti lyöty lukkoon ykkösnimeksi tulevaisuutta ajatellen. Hän on myös ensimmäinen valinta tällä hetkellä. Marcelo osoitti kuitenkin, että hän on loistava vaihtoehto Mendylle ja tuo luovuutta otteluihin, missä sitä tarvitaan. Marcelo on kuitenkin 32-vuotias ja hänet pitää kohta korvata. 

Omasta takaa löytyy Reguilón, mutta onko hän valmis menemään lainalle on toinen kysymys. Reguilón avaisi suurimmassa osassa joukkueista tällä hetkellä, ja hän pelasi erinomaisen kauden Sevillassa. Real Madrid joutuu tekemään isoja valintoja tämän suhteen. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Reguilón myydään. Dilemma legendan ja turhan rahankäytön välillä. Reguilón olisi kenelle tahansa todella laadukas pelaaja useaksi vuodeksi.

Joukkue tarvitsee myös kohta uuden puolustuspainotteisen keskikentän. Casemiroa olisi hyvä kierrättää ajoittain ja se mahdollistaisi myös 4-2-3-1-muodon hyödyntämisen. Joku intuitio on siitä, että Rennesin nuori Eduardo Camavinga olisi se mies. Camavinga on todella älykäs pelaaja ja erinomainen molempiin suuntiin. Hän ei 17 vuoden iästään huolimatta ole niin sanottu “tulevaisuuden nimi”. Hän on valmis paketti tässä ja nyt. Tämä on todella poikkeuksellista hänen iässään ja Camavinga tarjoaisi loistavan ratkaisun moneksi vuodeksi.

Eduardo Camavinga tarjoaisi varavaihtoehdon Casemirolle. Kuva: Getty

Joukkue kaipaa myös oikean laitahyökkääjän ja toisen kärjen. En ihmettelisi yhtään, jos Real Madrid pyrkii ensi kesänä lyömään kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja keskittää kaikki resurssinsa Kylian Mbappén hankkimiseen. Eden Hazard-Karim Benzema-Kylian Mbappé olisi kieltämättä todella pelottava kolmikko. 

Mbappén siirto ei missään nimessä kuitenkaan ole varma. Vaikka Rodrygo nostaisi tasoaan ja korvaisi Gareth Balen pitkällä tähtäimellä yhdessä Asension kanssa, niin tarvitsee joukkue joka tapauksessa leveyttä kärkeen. Benzemalla ei löydy pesunkestävää kakkosmiestä ja vaikka Benzema on elämänsä vireessä, niin ei hän kuitenkaan nuorene. Voi olla, että Erling Braut Håland kiinnostaa kauden tai kahden kuluttua. 

Voi myös argumentoida, että Luka Modric pitää korvata. Mutta. Annetaan ensin Martin Ødegaardille sauma. Profiililtaan he eivät tietenkään ole samanlaisia, mutta heidän ei välttämättä tarvitse olla. Aika näyttää, miten Martin sopeutuu pääkaupunkiin lainojen jälkeen. Laatu on kiistaton.

Viimeinen sana

Toimivaa kaavaa ei kannata muuttaa, ja se on Real Madridin filosofia tulevan siirtoikkunan aikana. Nyt on mahdollisuus integroida Ødegaard ja Hazard joukkueeseen kunnolla. Asension monipuolisuus on valttia, mutta rooli vielä avoin. Hän tulee kuitenkin avittamaan kokonaisuutta merkittävästi. Samalla odotamme vielä nuoren brasilialaiskaksikon todellista läpimurtoa. Potentiaalia on ja pinnan alla kuplii. Vinícius Júnior näyttäisi olevan heistä ensimmäisenä valmis. 

Kysymyksiä on edelleen ilmassa ja Real Madridin siirtostrategia tulevina vuosina kiinnostaa. Joukkueen selkäranka ikääntyy kuitenkin ja muutama pelaaja on korvattava kohta. Tulevat hankinnat määrittävät suunnan, mutta markkina on pullollaan laadukkaita pelaajia. Real Madridin resursseilla sen ei pitäisi olla ongelma. 

Real Madridilla on La Ligan mestari ja heillä on myös laadukkain joukkue tulevaa kautta ajatellen. Nyt on sopiva hetki miettiä tulevaa ja ottaa nykyisestä materiaalista tarvittava irti. Tarpeet saattavat muuttua ja arvaamattomia mahdollisuuksia saattaa yllättäen ilmaantua. Joukkue on vahvempi kuin viime kaudella, vaikka se ei ole ostanut ketään.

Vuoden kuluttua Real Madrid tulee olemaan entistä vahvempi, kun seurajohto on kartoittanut tarpeet ja miettinyt sopivat kohteet. Nyt on oiva sauma karsia kuluja ja rakentaa yhteenkuuluvuutta entisestään.  


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.